Probleme pe şosele, pe calea ferată şi în aeroporturi din cauza ninsorii

Data publicării:
zapada

Răbufnirea iernii a creat din nou mari dificultăţi pe şosele, pe calea ferată şi în aeroporturi. Câteva ore de ninsoare viscolită, intervenţia nemulţumitoare a drumarilor şi lipsa de precauţie a unor şoferi au blocat mai multe drumuri judeţene. Pe calea ferată s-a ajuns la destinaţie chiar şi cu până la 4 ore întârziere, iar programul zborurilor pe aeroportul Otopeni a fost afectat serios.

Pentru șoferii care au circulat între Suceava și Gura Humorului, drumul a fost un chin.

Şeful regionalei de drumuri Iași, Ovidiu Laicu, dădea asigurări totuşi zilele trecute că situaţia este sub control.

Ovidiu Laicu, șef CNAIR regional Iași: „Nu sunt nici un fel de probleme, sunt contracte. Avem materiale, avem utilaje care acționează. Problema este să nu fie o ninsoare combinată cu viscol. În rest, dacă ninge abundent nu este nici o problemă.”

Misiune aproape imposibilă, la primele ore în Judeţul Călăraşi. Mai multe autoturisme au rămas blocate de viscol pe şosea şi au blocat la rândul lor deszăpezirea. Câteva ore s-a circulat cu mare dificultate. 34 de maşini au fost scoase din nămeţi şi 76 de persoane salvate.

În Bucureşti, au sesizat telespectatorii, deszăpezirea s-a făcut pe alocuri fără discernământ. În sectorul 3, angajaţii ADP au curăţat un părculeţ dintre blocuri, nu şi trotuarele din jur.

În sectroul 4, alti angajaţi ADP au fost filmaţi în timp ce, susţine autorul filmării, deszăpezeau contracost maşini particulare, lăsând neatinsă în schimb zăpada de pe trotuare şi din staţiile de transport în comun.

Călător: „Am avut întârziere undeva la două ore. Am crezut că ajung mâine. În Japonia sunt dați afară la 9 secunde dacă întârzie trenul, la noi trebuie să întârzie 2 zile.”

Călător: „Două ore am întârziat! A fost destul de rău în tren.”

Trenurile care au ajuns cu întârziere mare în Gara de Nord sunt cele dinspre Constanţa si Braşov. Pe unele tronsoane, au fost impuse restricţii de viteză din cauza poleiului.

Codul galben de ninsori le-a încurcat planurile şi celor 150 de militari care urmau să plece spre Afganistan.

Militarii au stat 6 ore și jumătate în avion, timp în care s-a încercat, fără succes, degivrarea aeronavei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri