Procese de milioane de euro din cauza câinilor fără stăpân

Data publicării:
caini maidanezi agerpres-1

Două milioane de euro despăgubire cer rudele a doi oameni omorâţi de maidanezi la Râmnicu-Vâlcea. Primarul aproape pregăteşte banii. Crede că sunt şanse mari să fie obligat să plătească. Primăria a mai pierdut un proces cu o femeie muşcată de câini fără stăpân. 100.000 de lei a trebuit să achite municipalitatea acum şase ani şi nu era un caz atât de grav.

O femeie care şi-a pierdut mama după ce o haită de câini a sfâşiat-o pe o stradă de la Râmnicu Vâlcea a dat în judecată primăria şi cere un milion de euro daune. Cel mai mult o supără că şi la trei ani de la tragedie oraşul este tot plin de câini fără stăpân.

Sunt atât de agresivi şi sunt lăsaţi liberi, vor mai ataca. Sunt copii în zonă, sunt oameni”, spune Florica Şchiopu, fiica victimei.

În acelaşi cartier în care a pierit femeia atacată de câini fără stăpân, un bărbat a avut aceeaşi soartă un an mai târziu. Şi familia lui cere în instanţă primăriei un milion de euro.

Îl văd tot în faţă. Că eu l-am găsit şi cu nevasta fiului, nu am putut să ne apropiem de el din cauza câinilor. Ne-au înconjurat câinii”, spune Florica Drăgănescu, sora victimei.

Primarul de la Râmnicu Vâlcea este resemnat.

Suntem în instanţă şi vom respecta legea, nu vom face altceva decât să respectăm legea. Sunt şanse să pierdem”, spune Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea.

Localnicii de la Râmnicu Vâlcea se plâng că tot oraşul este plin de câini, dar hingherii nu mai pot să ia niciun maidanez de pe străzi. Singurul adăpost este plin deja, iar bani pentru altul nou nu sunt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri