Protest din cauza mirosului insuportabil de la groapa de gunoi

Data publicării:
Untitled

Locuitorii din zona de nord a Capitalei au ieşit în stradă din cauza mirosului insuportabil care vine, spun ei, de la groapa de gunoi din Chiajna. Amenzile inspectorilor de la Garda de Mediu nu au avut niciun efect, aşa că oamenii vor să sesizeze din nou autorităţile. Reprezentanţii centrului mai au la dispoziţie o săptămână pentru a remedia problemele descoperite la ultimul control. Altfel, pot rămâne fără autorizaţia de funcţionare.

Peste 30 de oameni care locuiesc în apropierea gropii de gunoi Iridex din Chiajna au protestat în faţa centrului de colectare pentru că nu mai suportă mirosul din zonă.

Stau în Rudeni de când mă ştiu. De 15 ani nu putem sta afară o oră, nu putem să aerisim”, spune un bărbat.

Vrem să ne asigurăm că autoritățile fac tot posibilul ca managerul gropii să respecte legea”, afirmă alt bărbat.

Reprezentanţii gropii de gunoi au fost verificaţi de Garda de mediu acum mai bine de o lună. Inspectorii au descoperit peste 20 de nereguli şi le-au dat termen 60 de zile pentru a remedia situaţia.

Avem 21 de măsuri pe care le-am indeplinit şi am notificat autorităţile de reglem in domeniu. (Deci nu e aici sursa de poluare?) Nu are cum, ea a fost construită după standardele UE, e protejată cu geomembrană, avem staţii de epurare”, afirmă Pascu Florin, directorul general .

Patru amenzi au primit în ultimii ani cei de la groapa de gunoi şi toate au fost contestate în instanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri