Protest în ziua Bac-ului. Lider sindical: „Învățământul românesc intră în război!”

Data actualizării: Data publicării:
clasa elevi

Se anunță un protest al profesorilor în ziua Bacului. În sectorul 6 al Capitalei, copiii au fost anunţaţi să nu vină la şcoală, pentru că dascălii lor protesetază în semn de nemulţumire faţă de noua lege a salarizării.

ACTUALIZARE 15:00 Bacalaureatul se va desfăşura în condiţii normale în Sectorul 6, chiar dacă profresorii ameninţă cu greva. Asigurările vin chiar de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti care susţine că până la această oră sindicatul nici măcar nu a notificat în legătură cu protestul, aşa cum cere legea. Inspectorii şcolari mai spun că profesorii din comisiile de examen care vor intra în grevă luni dimineaţă vor fi înlocuiţi.

Florian Lixandru, inspector general Bucureşti, a declarat pentru Digi24: „Cert este că luni şcolile vor fi deschise, elevii vor merge la şcoală indiferent că se declanşează sau nu greva generală, iar examenul de bacalaureat se va desfăşura în condiţii normale. Colegii mei inspectori din Sectorul 6 ţin legătura cu directorii şi în acest moment am informaţii că proba de competenţe digitale care e prevăzută a avea loc începând de luni se va desfăşura în condiţii normale”.

Cu toate aceste asigurări, sunt părinţi care susţin că au primit mesaje prin care sunt informaţi că mulţi dascăli nu îşi vor ţine orele luni.


Sunt peste 1.000 de profesori din sectorul 6 care au luat aceasta hotărâre şi care le cer colegilor din toată ţară să le urmeze gestul.

„Nemulţumirile sunt foarte multe, dar ca să rezumăm: nerespectarea programului de guvernare. Ştiţi că noi trebuia să primim 20% de la 1 iulie şi 30% de la 1 ianuarie şi acest lucru nu s-a respectat de actualul guvern”, a explicat la Digi24 Gheorghe Radu Pisică, președintele SLSIP Sector 6 București.

„Noi tot timpul ne-am gândit la alţii. Ce fac copiii, ce fac părinţii, ce se întâmplă cu Bacul. Nu este vina noastră. E vina celor care nu ne plătesc. Pe ei să-i întrebaţi ce se întâmplă cu Bacul. Ce o să se întâmple cu Bacul? Se va amâna. Nu rămâne nimeni fără Bac. Dacă era o calamitate sau un război, ce se întâmpla? Învăţământul românesc intră în război”, a afirmat liderul de sindicat.

El a spus că Federaţia strânge semnături în continuare și susține că probabil până luni se va obţine procentul necesar şi întreaga ţara va intra în grevă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri