Proteste la Timișoara față de modificările fiscale

Data actualizării: Data publicării:
proteste timisoara sindicate

Un protest în faţa Prefecturii din Timişoara, la care participau peste 700 de oameni, era în plină desfășurare, vineri, în jurul orei 14:30. Reprezentanţi ai Blocului Naţional Sindical, dar şi mulţi angajaţi din domeniul IT îşi manifestă public nemulţumirea faţă de noile modificări fiscale.

Oamenii au venit cu vuvuzele, fluiere şi tobe şi îşi manifestă nemulţumirea prin foarte multă gălăgie. Între ei, sunt circa 500 de IT-iști din Timișoara, nemulțumiți că salariile le vor scădea considerabil. Ei spun că în condițiile în care această industrie furnizează 6 la sută la PIB-ul României, măsurile fiscale adoptate de Guvern le va lua 6 la sută din salarii.

„Mulți dintre noi am rămas în speranța de a construi o țară mai bună, de a ne crește copiii aici, se pare că acest guvern, această clasă politică în general nu face decât să alunge din țară ultimii români rămași”, arată un protestatar care lucrează în domeniul IT. El spune că probabil mulți dintre colegii lui vor alege acum să plece să lucreze în străinătate.

„Este pentru prima dată în 27 de ani când un guvern social-democrat reușește să ia niște măsuri împotriva cărora s-au pronunțat atât patronatele, asociațiile investitorilor străini, cât și sindicatele. Reușește să ne aducă la aceeași masă, însă merge înainte. Ultimele măsuri vor afecta toți lucrătorii, indiferent de sistem. Nu avem niciun fel de garanție că vor fi făcute compensările, în domeniul privat mai ales, iar pe domeniul IT noi suntem direct afectați. Toate salariile dezvoltatorilor din industrie vor scădea cu 6 la sută”, a explicat protestatarul.

Și în rândul angajatorilor există o îngrijorare majoră. Ca să realizeze o compensare a scăderilor nete salariale ar trebui să-și mărească bugetul de cheltuieli cu aproximativ 7 la sută, ceea ce este imposibil, mai ales că bugetele de cheltuieli pe anul viitor au fost deja aprobate, a mai spus Nicolae Mureșan.

Printre protestatari se află și angajați ai penitenciarului Timișoara, și ei nemulțumiți că li se reduc salariile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri