PROTESTE | Sindicatele, nemulțumite de sistarea angajărilor la stat

Data publicării:
sindicat

Se anunţă proteste în administraţia publică. Primii care vor ieşi în stradă sunt sindicaliştii din poliţie, nemulţumiţi de hotărârea Guvernului de a îngheţa angajările în sistemul de stat. Asta în condiţiile în care există deja un deficit de personal de 25%. Cu proteste amenință și funcționarii publici, care se plâng că sunt prea puțini oameni, pentru cât de mult au de muncă.

Dumitru Coarnă, preşedinte SNPPC: Luni, la ora 10:00, vom fi în şoseaua Kiseleff, numărul 10. Nu ştiu câţi vom fi, 15, 20, 300 câţi or veni, câţi vor fi prezenţi în faţa sediului central al PSD. Aproape 3.000 de oameni, 2.800 de oameni şi aici fac referire la şcoala pentru agenţi Câmpina, şcoala Cluj şi Academia de Poliţie. Nu îi vom putea încadra aceşti oameni care termină cursurile şcolilor pe care vi le-am enumerat până acum până la 1 ianuarie 2018 în condiţiile în care avem un deficit de peste 25 de mii de oameni doar în poliţie şi aproximativ 5.000 de jandarmi şi de pompieri.

Pompiliu Buzduga, vicepreşedinte FNSA: Cu siguranţă vor fi forme de protest, nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne spunem public toate nemulţumirile. Având în vedere că în administraţia publică la nivel naţional este o mare nevoie de personal, toţi liderii de sindicat au luat în calcul şi un soi de acţiuni de protest, acum suntem în discuţii cu toate organizaţiile de la nivel naţional, undeva săptămâna viitoare vom avea nişte date clare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri