Rabla pentru electrocasnice. Fondurile alocate, epuizate în mai puțin de 3 ore

Data publicării:
raion de electrocasnice
Bugetul etapei a III-a a programului „Rabla pentru electrocasnice”, epuizat în 90 de minute. Foto: Agerpres

Voucherele programului Rabla pentru electrocasnice s-au dat precum pâinea caldă. În doar câteva ore, toată suma alocată proiectului s-a epuizat. Românii au luat cu asalt site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu. Doar norocoşii vor primi vouchere cu care îşi pot cumpăra maşini de spălat, frigidere sau televizoare. Ceilalţi trebuie să aştepte până anul viitor, atunci când Guvernul va aloca noi sume.

Aşa a arătat site-ul Administraţiei Fondului de Mediu după două ore şi 20 de minute de la startul înscrierilor în programul Rabla pentru electrocasnice. A fost a treia şi ultima sesiune din acest an a programului. De această dată, autorităţile au pus la bătaie 20 de milioane de lei pentru cei care vor să-şi înlocuiască electrocasnicele vechi. Cererea mare se explică ușor.

Client: O să mă gândesc la mașina de spălat, o dată, mașina de stors, frigider și lista e foarte mare, dar vedem cum ne încadrăm, ce bani ne mai trebuiesc.

Client: Tot din casă, frigider, mașină de spălat, tocmai mă uitam la mașina de spălat Pentru mașina de spălat, voucher-ul e între 200-300 de lei. Cam mică, sincer. Având în vedere că o mașină performantă e cam 16 milioane, eu așa văd prețul unei mașini de spălat bune.

Participanții la programul Rabla pentru electrocasnice trebuie să predea vechile aparate, în momentul în care li se livrează cele noi. Din preţul iniţial, se scade valoarea voucherului primit.

În 2019, Guvernul a alocat 40 de milioane de lei pentru vouchere. În ultimele două ediţii ale programului, românii au cheltuit doar jumătate din suma pusă la dispoziţie de autorităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri