Reacția Patriarhului privind referendumul

Data actualizării: Data publicării:
patriarhul daniel

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de susţinere a referendumului pentru familia tradiţională. Acesta a spus, la Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia sărbătoririi Zămislirii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, că Biserica apără şi promovează familia bazată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, care poate da naştere la copii.

Cele mai importante feţe bisericeşti s-au exprimat în favoarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, astfel încât să prevadă explicit că o căsătorie reprezintă legătura dintre un bărbat şi o femeie. Consultarea populară va avea loc pe 6 şi 7 octombrie.

Patriarhul Daniel: „Biserica atunci când afirmă, apără şi promovează familia binecuvântată bazată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, care poate da naştere la copii, Biserica de fapt aduce mulţumire, mărturisire şi slavă lui Dumnezeu Creatorul. Această zi de pomenire ne arată că Dumnezeu a creat familia încă de la crearea lumii când l-a făcut pe om bărbat şi femeie cu scopul de a contribui la înmulţirea şi continuitatea neamului omenesc.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri