Restricții la gunoi în cea mai cunoscută destinaţie din Munţii Vrancei

Data actualizării: Data publicării:
gunoi

Localnicii din satul Lepşa, cea mai cunoscută destinaţie turistică din Munţii Vrancei, au fost îndemnaţi să arunce mai puţine gunoaie. Mesajul vine de la autorităţile locale care spun că trebuie să se încadreze în cota de 15 tone de gunoi pe lună, primită de la firma de salubritate. Cum în zonă vin frecvent mulţi turişti, planul e depăşit.

Cei care ajung în satul Lepşa, din comuna vrânceană Tulnici, nu prea au cum să se bucure de aerul curat din cauza pubelelor pline de gunoi. Asta după ce Primăriei i-a fost impusă o cantitate mult prea mică de resturi menajere. Problema a apărut încă de anul trecut, atunci când singura groapă de gunoi din Vrancea a fost închisă. De atunci, resturile menajere au fost duse la Tecuci, însă şi groapa de acolo aproape s-a umplut. Aşa că toţi cei care duceau acolo resturi menajere au primit o cotă.

Aurel Boţu, primar comuna Tulnici: „Cantitatea este în jur de 60 -70 de tone, eu am 15 tone rezervaţi, atât”

Reporter: “Prost, luna asta a trecut, dar să vedem în septembrie.”

- Ce faceţi între timp, este o diferenţă destul de mare, 45 de tone?

O să iau legătura cu Consiliul Judeţean, poate ne mai suplimentează.

Maşina de gunoi vine de trei ori pe săptămână. Turiştii sunt nemulţumiţi că sunt întâmpinaţi de o asemenea privelişte.

„Este urât, păcat de zonă şi natură şi de aerul pe care trebuie să îl respirăm, noi pentru aer am venit aici,” spune un turist.

Oamenii care locuiesc în Tulnici spun că nu au cum calcula cât gunoi aruncă şi dau vina pe numărul mare de turişti.

„Dacă omul are gunoi, cum să se strângă mai puţin, eu cred că nu e normal, ce să fac la gunoi? Să-l mănânc, ce să fac?” se plânge un localnic.

Comuna Tulnici are o populaţie de 3450 locuitori, însă vara, numărul celor care trăiesc aici creşte considerabil datorită miilor de turişti cazaţi la cele aproape 50 de pensiuni din Lepşa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri