Românii blocați în Bulgaria au ajuns acasă

Data publicării:
drum bulgaria

Toţi cei aproape 100 de români blocaţi pe drumurile din Bulgaria au revenit în ţară, a anunţat premierul Sorin Grindeanu. Ei rămăseseră blocați din cauza furtunii de zăpadă de la sud de Dunăre.

Autorităţile din ţara vecină au intervenit abia după ce situaţia le-a fost semnalată de autorităţile de la Bucureşti. 

„Vreau să mulțumesc celui care m-a informat direct, un cetățean simplu, am luat legătura cu Ministerul Afacerilor Externe care a luat legătură cu domnul ambasador de la Sofia și împreună cu autoritățile bulgare au reușit să se deblocheze situația pe Vama Veche. I.am adus în România în trei etape”, a declarat premierul Sorin Grindeanu. 

Românii se aflau în vacanţă în Bulgaria. Ar fi trebuit să ajungă în ţară vineri, însă vremea rea a închis drumurile din nordul ţării vecine. Aşa că turiştii români au rămas blocaţi, timp de trei zile, la doar 30 de kilometri de frontiera cu România. Mulţi dintre ei nu mai aveau bani, hrană şi combustibil.

Autorităţile din ţara vecină au intervenit abia după ce situaţia le-a fost semnalată de autorităţile de la Bucureşti. În urma acestor demersuri, autorităţile bulgare au asigurat un echipaj de poliţie şi un utilaj de deszăpezire până la punctul de frontieră Vama Veche, iar cei aproximativ 100 de români au ajuns în ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri