Românii, printre cei mai nemulțumiți de cadourile de Crăciun

Data actualizării: Data publicării:
cadouri craciun
Pandemia schimbă cu totul tabloul cumpărăturilor de sărbători. Foto: Gulliver/GettyImages

Gândiţi-vă de două ori înainte să cumpăraţi cadouri scumpe, de Crăciun. Nu toată lumea se bucură de ele, arată un raport al ING, privind cheltuielile de Crăciun, realizat pe 13.500 de persoane din Europa, SUA şi Australia.

Pe continentul nostru, o persoană din şapte a primit anul trecut cel puţin un cadou pe care nu şi-l dorea, nu i-a plăcut sau nu l-a folosit. Au fost cel puţin 81 milioane de cadouri nedorite, fiecare cu o valoare medie de aproximativ 45 euro.

Interesant este că românii se află pe locul trei în topul celor care nu au apreciat cadourile primite, pe primele locuri fiind Marea Britanie şi Italia.

Pe de altă parte, cinci din zece români se simt obligaţi să cheltuie bani pentru cadourile de Crăciun, cu 11% mai mult decât media europeană.

La acest capitol suntem depăşiţi doar de Spania, stat în care procentul ajunge la 57%. Această presiune socială se simte cel mai puţin în Olanda, care înregistrează un procent de numai 20%.

Rezultatele studiului mai arată că, în Europa, şapte din zece persoane sunt de părere că sărbătorile de Crăciun se concentrează din ce în ce mai mult pe cheltuirea banilor.

Top nemulţumiţi de cadourile de Crăciun

1. Marea Britanie (29%)

2. Italia (28%)

3. România (27%)

Cumpără cadouri din obligaţie

1. Spanioli (57%)

2. Români (53%)

3. Olanda (20%)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri