Schimbarea bruscă a vremii a făcut ravagii în Capitală. Ce ne așteaptă în zilele următoare

Data actualizării: Data publicării:
iarna

Episod de iarnă veritabilă! În a doua jumătate a zilei, vremea s-a schimbat brusc, iar frigul a venit cu viscol în centrul şi sudul ţării şi rafale puternice de vânt, care au creat deja probleme în Capitală: copaci căzuţi, tramvaie blocate şi bucăţi desprinse de pe clădiri şi panouri publicitare. Codul galben de vreme rea e în vigoare până sâmbătă după-amiază.

Mai bine de o oră, 12 tramvaie au fost blocate pe Podul Grant din Capitală, după ce rafalele de vânt au rupt liniile de tensiune. Unii călători au luat-o pe jos, pe şine, alţii au aşteptat răbdători să se rezolve problema.

Vântul puternic a făcut probleme şi pe Bulevardele Mihalache şi Basarabia, unde a dărâmat copaci peste liniile de tramvai şi un autoturism. Pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu, bucăţi de polistiren de pe şantierul unui bloc s-au desprins şi au zburat printre maşini şi pietoni. Nici panourile publicitare nu au avut nicio şansă sub rafalele puternice de vânt.

Sunt probleme şi în ţară din cauza viscolului. În centrul oraşului Câmpulung un acoperiş de tablă a fost smuls de vântul puternic şi aruncat pe două maşini parcate în apropiere. Pe autostradă, între Sibiu şi Sebeş, şoferii abia dacă vedeau la câteva zeci de metri, iar în Gorj, în zona montană, drumarii au ieşit la treabă cu 11 utilaje, ca să evite blocarea drumului.

Frigul și viscolul vor face ravagii și în weekend, vremea începând să se încălzească duminică. Luni ne vom bucura din nou de primăvară cu temperaturi de până la 10 grade, anunță meteorologul Viorica Dima.

"Intensificările acestea de vânt care au creat atât probleme au atins chiar și 75 km/h la rafală. În zona Băraganului 85 km/h, în Câmpia de Vest 80 km/h, iar pe litoral sunt viteze în jurul a 90 km/h. Se vor menține până spre jumătatea nopții în zona Capitalei, după care vântul mai slăbește în intensitate. Rămânem sub cod galben până mâine la prânz. 

Precipitațiile prezente cu precădere în zona Olteniei vor înceta pe parcursul zilei de mâine. Vântul se menține pâna după-amiază, dar numai pentru sud-estul țării. În zilele următoare va fi un regim termic sever. Această masă de aer polar a determinat o scădere a valorilor de temperaturi semnificativă. Maximele de mâine față de astăzi vor fi cu 10-15 grade mai coborâte. Mâine așteptăm la amiază temperaturi negative.

Următoarele 2 nopți vor fi geroase, - 10 grade, sunt de așteptat și în zona Crișanei, Dealurile de Vest, Dealurile Sudice. În București, -8, -7 grade în zori de zi, cu vânt de 50 km/h. Ar putea să ducă la o senzație de rece mult mai accentuată decât indică termometrele. Noaptea de sâmbătă spre duminică, deși nu mai e accentuată această senzație de rece, va avea temperaturi destul de scăzute, - 20 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, - 5 grade pe litoral, -8 grade în Capitală. Duminică începe încălzirea vremii, abia luni temperaturile vor ajunge între 0 și 10 grade, deci ce ar trebui să fie," a precizat meteorologul pentru Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri