Scandal pentru ajutoarele de la Guvern. Zeci de oameni au intrat cu forța în sediul unei instituții din Brașov

Data actualizării: Data publicării:
sinistrati

50 de familii dintr-un sat afectat, în această vară, de inundaţii au aflat că nu vor primi niciun ajutor de la Guvern. De aproape patru luni, oamenii din Lunca Mărcuşului, judeţul Covasna, aşteptau banii. Supăraţi, au forţat intrarea în agenţia de plăţi din Braşov şi au cerut explicaţii. Nu se aşteptau, însă, la răspunsul primit: conform legii, nu au dreptul la ajutoare.

Paza: E program cu publicul, da, nu cu televiziune.
Sinistrat: Ce are dacă e televiziunea?
Paza: Domnule, nu intri.
Sinistrați: Huo, huo... Alo!

Aproape 30 de locuitori din Lunca Mărcuşului au intrat cu forţa în sediul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Braşov. Oamenii au cerut ca un reprezentant al instituţiei să le explice de ce nu primesc despăgubiri, după inundaţiile de la începutul verii.

Sinistrat: Nu mă ameninţa, nu mă ameninţa, da?
Paznic: Sunt în timpul serviciului.
Sinistrat: Cine eşti dumneata?
Sinistrat: Băi nesimţiţilor, sunteţi plătiţi din banii noştri.
Paznic: Mie nu mi-a dat banii de patru luni.

Cei din conducerea Agenţiei au refuzat, timp de o oră, să discute cu protestatarii sau cu jurnaliştii. În cele din urmă, au explicat că nicio familie nu va mai primi ajutor.

Anamaria Covaciu, director AJPIS Braşov: De ce doar 7 familii au primit ajutor în Lunca Mărcuş? Pentru că în urma acestor anchete sociale întocmite, doar aceştia au îndeplinit toate condiţile pentru acordarea acestor ajutoare de urgenţă.

Legea asistenţei sociale spune că doar persoanele care au venituri sub cel minim garantat pot beneficia de ajutoare din partea statului. Este motivul pentru care, din 57 de familii afectate de inundaţii, doar 7 au primit bani.

Ajutorul acordat de Guvern a fost de 10.000 de lei pentru cei ale căror case au fost inundate şi de 5.000 pentru cei care au avut apă doar în curţi şi grădini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri