Soarta plajelor din Eforie, decisă prin referendum

Data publicării:
plaje

Decizia autorităţilor locale vine după ce foarte mulţi cetăţeni au făcut sesizări. Ei spun că administratorul actual nu s-a mai ocupat de faleza din staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud de mai bine de cinci ani.

În 2009, a fost demarat un proiect de către Apele Române pentru consolidarea falezei din Eforie Sud, dar în 2011 lucrările au fost sistate.

Dan Petreleu, arhitect-şef la Primăria Eforie: „Cu fiecare an cu care acea faleză rămâne în stadiul în care e lucrurile se agravează exponenţial. E doar o chestiune de timp”.

Lucia Burhoch, purtătorul de cuvânt al Primăriei Eforie: „Apele Române au pornit lucrări de refacere a taluzurilor, dar nu au fost finalizate nici până în prezent. De aceea Primăria Eforie a hotărât să dea în judecată Apele Române”.

Administratorul de drept al plajelor şi falezelor nu a vrut să facă o declaraţie oficială.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24: „Reprezentanţii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral spun că până în acest moment nu au primit nicio hârtie oficială prin care să li se spună că Primăria Eforie organizează un astfel de referendum şi nicio înştiinţare judecătorească”.

Dacă oamenii vor vota favorabil, Primăria Eforie le va cere parlamentarilor din Constanţa să depună un proiect de lege în acest sens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri