Șofer amendat cu 20.000 de lei pentru parcare pe plajă

Data publicării:
lei bancnote bani -agerpres - 17 august 2015-6

Totul s-a întâmplat la nici cinci metri distanţă de apă şi la câţiva paşi de prosopul unui turist. Încercarea nereuşită de a scoate maşina din nisip a fost filmată de un vizitator indignat.

A mai chemat pe cineva să îl care şi precum vedem urmele care se întind de-a lungul ţărmului sunt urme foarte proaspete. Cu alte cuvinte este o situaţie frecventă,” povestește un martor.

În loc să se relaxeze la soare, turiştii stau cu ochii în patru să nu fie loviţi de şoferi.

Sunt deranjanţi, e o situaţie care e de ani de zile, văd că nimeni nu îi opreşte deşi există o interdicţie e o zonă de rezervaţie naturală. Trebuie să existe mai multă pază,” zice o turistă.

Plaja din Vadu aparţine Biosferei Delta Dunării şi nici măcar camparea nu este permisă.

Vorbim de plajele care nu sunt amenajate în scop turistic, sunt aşa-zisele plaje sălbatice, care, pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, cuprind toată zona costieră aferentă Mării Negre. Pe aceste plaje, accesul este permis persoanelor fizice, dar este interzis cu mijloace de transport. De orice fel deoarece au un regim special de conservare zone cu importanţă comunitară sau prioritară şi de aceea sunt puse sub protecţie,” precizează Grigore Baboianu, guvernatorul ARBDD.

Pentru fapta lui, şoferul a luat o amendă care îi va goli conturile.

Poliţiştii s-au autosesizat, identificând autoturismul în cauză, iar şoferul acestuia urmează să fie sancţionat contravenţional cu 20.000 lei,” spune Alexandra Creţu, purtător de cuvânt la IPJ Constanţa.

Şoferul care l-a tractat pe cel împotmolit a scăpat. Poliţiştii cred că a făcut o faptă bună. De la începutul sezonului estival patru şoferi au fost amendaţi pentru că au intrat cu maşina pe plajă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri