Spitalul în care poliția îi păzește pe bolnavii contagioși

Data publicării:
politie

În Harghita, răspândirea rujeolei este oprită cu ajutorul poliţiştilor locali. Agenţii patrulează în jurul Spitalului din Odorheiu Secuiesc pentru a-i împiedica pe bolnavi să fugă pe geamuri. Unii dintre ei reuşiseră să păcălească vigilenţa medicilor şi s-au făcut nevăzuţi. Poliţiştii i-au adus însă înapoi la spital înainte să poată răspândi boala.

Din cele trei focare de rujeolă din judeţ, două sunt în apropiere de Odorheiu Secuiesc. Primele cazuri au apărut la începutul lunii iunie. Medicii au internat bolnavii în carantină.

Conducerea Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc a luat măsuri speciale pentru a evita propagarea bolii. Aşa se face că, în întreaga secţie de Boli Infecţioase, accesul vizitatorilor este complet interzis.

Cele două focare de rujeolă sunt în mijlocul unor comunităţi defavorizate. Medicii s-au confruntat cu situaţii în care rudele copiilor internaţi au ignorat interdicţiile ori au luat pacienţii acasă, fără acordul medicilor. Trei dintre pacienţi chiar au sărit pe geam ca să plece.

Lukács Antal, managerul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc: „Au încercat să intre cu forţa prin geam au intrat, au încercat să scoată copilul, că majoritatea sunt minori şi nevaccinaţi. A mai fost o întâmplare cu trei care au părăsit secţia fără consimţământul medicului curant, dar tot cu ajutorul Poliţiei Locale au fost readuşi.

De atunci, pavilionul de boli infecţioase al unităţii sanitare este permanent supravegheat de patrulele poliţiei locale.

De la începutul anului, în judeţul Harghita au fost confirmate 115 cazuri de rujeolă. Specialiştii spun însă că situaţia e sub control.

Tar Gyongyi, Direcţia de Sănătate Publică Harghita: Am dispus limitarea vizitelor în tot cadrul spitalului din Odorheiu Secuiesc. Epidemiologii s-au deplasat în comunitățile afectate și au încercat sa identifice persoanele nevaccinate în vederea vaccinarii ulterioare. Singurul mod de a ne apăra impotriva acestor boli foarte contagioase precum rujeola este vaccinarea.

Ca să facă faţă valului de îmbolnăviri, conducerea Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc a adus mai multe paturi în saloanele de boli infecţioase, iar concediile celor 19 medici ori asistenţi au fost amânate.

Toate cazurile de rujeolă confirmate sunt la copii nevaccinaţi. Direcţia de Sănătate Publică a primit la jumătatea lunii mai peste 3.000 de doze de vaccin ROR suficiente însă doar până la sfârşitul acestei luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri