Străini tâlhăriți în București. Unde au loc cele mai multe furturi

Data actualizării: Data publicării:
Bucuresti, Lipscani, centru vechi
Foto: Shutterstock

Sute de străini cad victimă hoţilor din Bucureşti, majoritatea în centrul istoric al Capitalei. Zilnic au loc cel puţin două astfel de atacuri. Potrivit poliţiştilor, hoţii fură banii, bijuteriile şi telefoanele turiştilor. Au fost şi cazuri în care taximetriştii au fugit cu bagajele turiştilor.

„Anul trecut, în Capitală, peste 700 de turişti au fost victimele tâlharilor români. Mai mult de jumătate dintre fapte au fost furturi, iar peste 500 de cetăţeni străini au fost jefuiţi”, relatează Andreea Milea, jurnalist Digi24.

Între autorii prinşi de poliţie au fost și taximetrişti care au fugit cu bagajele turiştilor chiar de la aeroport. Tâlharii au atacat şi în mijloacele de transport în comun, baruri şi restaurantei. O treime dintre tâlhării au avut loc în centrul istoric al Capitalei, zonă frecventată de mulţi străini.

„Îmi ţin geanta în faţă mereu. Și telefonul. Credeam că oraşul este sigur. Noi călătorim mereu în grup. Ne protejăm banii, încercăm să plătim mai mult cu cardul. Călătorim de fiecare dată în grup şi ne uităm mereu în jurul nostru”, spune un turist.

„Mă plimb în locuri publice, nu îmi ţin portofelul în buzunarul din spate şi nu port sume mari de bani cu mine. Asta e cheia. Astfel de lucruri se întâmplă indiferent unde eşti”, spune alt turist.

„Dacă cineva încearcă să mă jefuiască, cel mai probabil mă voi bate cu acea persoană”, spune un turist.

Poliţiştii le recomandă celor care vin în Bucureşti să evite aglomeraţia.

Îi sfătuim pe toţi cetăţenii din Capitală să acorde o atenţie sporită bunurilor personale, portofel, telefoane, atunci când se află în cluburi, baruri, restaurante, iar dacă au sume mari de bani asupra lor ar fi indicat să nu le afişeze ostentativ pentru că pot atrage atenţia răufăcătorilor”, spune Mirela Drugă, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

În primele 10 luni ale anului trecut, două milioane de turişti străini au vizitat Capitala. 68 de oaspeţi din stăinătate au fost bătuţi, 23 s-au ales şi cu bunuri distruse, şi 31 au rămas fără bani, bagaje, telefoane sau bijuterii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri