Sute de câini îndură frigul într-un adăpost din Cluj-Napoca

Data publicării:
caini inghetati

Gerul le dă viaţa peste cap şi animalelor, chiar şi pe a celor care teoretic au un acoperiș deasupra. 200 de câini de la un adăpost din Cluj-Napoca îndură temperaturile foarte mici din cauza ca sistemul de încălzire e defect. Aşa că înăuntru e la fel de frig ca afară, iar apa a îngheţat în castroane.

Peste 200 de câini stau zgribuliţi în boxele ecarisajului din Cluj-Napoca dinainte de Crăciun. Înăuntru e la fel de frig ca afară, pe jos e ciment, iar apa din boluri îngheaţă imediat cum e turnată. Sistemul de încălzire a adăpostului e stricat.

„Avem o firmă care trebuie să ne asigure service-ul şi până acum s-a prezentat, a văzut în ce constă problema, menţionând că nici ei nu erau foarte lămuriţi”, afirmă Cristian Pop, reprezentant ecarisaj Cluj-Napoca.

Căţeii mai mari care au norocul să nu fie singuri în boxă se înghesuie unul-într-altul pentru a păstra cât mai multă căldură.

„Azi dimineaţă erau minus şase grade vom vedea cum va fi în nopţile ce vin care vor fi foarte geroase”, afirmă Cristian Pop, reprezentant ecarisaj Cluj-Napoca.

Veterinarii avertizează că patrupedele cu blană scurtă nu pot rezista prea mult.

„Începe să scadă temperatura corpului, apare hipotermia, din acel punct nu se mai pot mişca şi implicit, poate să moară dacă nu se intervine şi nu se încălzeşte animalul”, spune Sarkany Erzsebet Emese, medic veterinar.

Reprezentanţii ecarisajului şi cei ai ONG-urilor pentru protecţia animalelor fac apel către populaţie să adopte căţeii.

„Aceşti trei căţei au opt luni şi se află încă din vară în adăpost. Îi aşteaptă un weekend plin de frig şi speră ca o persoană să ajungă aici şi să îi ia acasă”, relatează Bianca Şomlea, repoter Digi24 Cluj-Napoca.

„Sunt o grămadă de căţei de toate vârstele, culorile şi formele. Şi lumea ar fi bine ca în general să se gândească să dea o şansă şi acestor căţei mai degrabă decât să cumpere”, declară Alina Banu, reprezentant al unui ONG pentru protecţia animalelor.

(Sursa: Digi24)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri