Teii „decupați” din Corabia au fost tăiaţi definitiv. Primele sancțiuni

Data publicării:
tei

Apar primele sancţiuni în cazul teilor din Corabia, tăiaţi după ce au fost mutilaţi pentru a face loc bordurilor de pe o stradă. Garda de Mediu a amendat cu 2.500 de lei firma constructoare, chiar dacă primarul spune că de fapt teii ar fi trebuit tăiaţi încă de la început.

Primăria spune că de fapt soarta teilor a fost pecetluită prin proiect. Strada trebuia să aibă 11 metri şi jumătate, iar teii încurcau aşa că trebuiau tăiaţi. Mai mult, primarul nu e convins nici că pomii sunt benefici. Spune că are 300 de cereri să-i taie. Cei drept, alţii uscaţi care se pot prăbuşi în orice moment peste casele sau maşinile oamenilor.

Iulică Oane, primar Corabia: „Ați face bine să filmaţi în oraş şi distrugerile pe care le-au făcut şi pericolele la care sunt expuşi cetăţenii cu privire la aceşti pomi. Constructorul n-a mai avut răbdare să reparăm maşina să-i tăiem normal.”

De cealaltă parte constructorul susţine că nu a făcut altceva decât să respecte proiectul.

Florian Medințu,constructor: „Nu pot să mă pronunț a cui e vina, dar a constructorului nu este în primul rând. Noi ce am avut de făcut am respectat proiectul.”

Garda de Mediu a aplicat primele sancţiuni. A amendat firma constructoare cu 2.500 de lei pentru mutilarea pomilor.

Florin Homorean, comisar Garda de Mediu Olt: „Pe lângă amenda contravenţională am mai stabilit două măsuri administrative. Prima se referă la interzicerea afectării altor arbori prin lucrările pe care le vor executa, iar cea de-a doua să facă o evaluare a gradului de afectare a arborilor de pe strada Cuza Vodă.”

Trei mii de tei sunt în Corabia, iar mulţi dintre ei au peste o sută de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri