Tramvaiele circulă din nou în Pantelimon, după patru ani de așteptare

Data publicării:
tramvai pantelimon

Tramvaiele circulă din nou prin cartierul Pantelimon. După patru ani de aşteptare, RATB a reînfiinţat linia 55, care leagă staţiile Granitul şi Piaţa Sfânta Vineri. Din cauză că nu a fost încă realizată bucla de întoarcere de la capătul liniei, pe acest traseu circulă doar tramvaie cu dublă comandă.

Iată ce spun bucureștenii:

„A cam uitat lumea de tramvaie până aici, dar sper să ne revenim la normal.”

„Din nou! Din nou! Din nou! A dat drumul! Chinuit, dar a dat drumul. - Cum au fost cei patru ani fără tramvai? - Nasol. Aglomeraţie. Descongestionează circulaţia asta nenorocită.”

„E frumos, că se mai deblochează aglomeraţia asta cu maşinile.”

„Am aşteptat prea mult. A fost foarte greu, Maşinile erau aglomerate. Am mers greu! Dar acum e bine”.

La staţia Granitul, ultima din cartierul Pantelimon, şinele de tramvai se opresc brusc. Iar ca să reînceapă traseul, vatmanii sunt obligati să coboare dintr-o cabină şi să urce în cealaltă.

Schimb capătul ăsta cu celălalt! Adică decuplez sensul! Adică sensul motoarelor. Decuplez aici, plec pe capătul celălalt”, afirmă Linilan Barbu, vatman.

Pe traseul liniei 55, tramvaiele cu dublă comandă vor circula până la finalizarea buclei de întoarcere, de lângă viitoarea parcare de tip Park&Ride. În acest moment însă, şantierul este închis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri