Tramvaiul 41 va avea alt traseu până la vară. Precizările Primăriei Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
Tramvai41 1
Foto: Arhivă Digi24

Metroul uşor, aşa cum este denumit tramvaiul 41 din Capitală, va fi deviat pentru lucrările la noua magistrală de metrou. Bucureştenii nu au primit încă oficial vestea de la autorităţi sau de la companiile implicate. Oamenii se tem că noul şantier va paraliza circulaţia pentru zeci de mii de locuitori din Drumul Taberei.

Considerat de bucureşteni cel mai bun mijloc de transport în comun de la suprafaţă, tramvaiul 41 va fi deviat până în vara anului viitor, pentru lucrările la Magistrala 5 de metrou.

„Traficul rutier de pe strada Braşov, împreună cu cele două linii ale tramvaiului 41 vor fi mutate, în faţa pieţei Moghioroş, cu aproximativ 7 metri. Măsurăm şi noi 7 paşi. Cam în această zonă va fi mutată toată infrastructura, şi se va îndrepta către cartierul Ghencea”, relatează Cătălin Bălan, jurnalist Digi24.

„Devierea tramvaiului 41 va fi făcută doar pe bulevardul Braşov în perioada aprilie 2018 - iulie 2019”, au precizat oficialii Metrorex.

Motivul pentru care va fi deviată circulaţia îl reprezintă construirea a două pasaje de acces la metrou, similare cu cele din staţia Crângaşi.

Cu toate acestea, Primăria Capitalei, RATB sau Metrorex nu au anunţat până acum călătorii care vor fi suporta blocajele din trafic în intersecţia de la Piaţa Moghioroş.

„Intersecţia în care ne aflăm este vitală pentru două cartiere din Bucureşti. Este vorba de Drumul Taberei şi Prelungirea Ghencea, aflate în această direcţie. Peste 60 de mii de bucureşteni locuiesc în această zonă a Capitalei şi ar putea pierde în fiecare zi minute bune în trafic dacă lucrările de la suprafaţă şi cele din subteran se vor intersecta chiar aici”, spune Cătălin Bălan, jurnalist Digi24.

Deocamdată nu se ştie cât va dura până când va fi mutată infrastructura, dar cert este că odată deviată circulaţia, blocajele în intersecţie vor fi inevitabile.


În urma apariției acestui material, Primăria Municipiului București a făcut următoarele precizări:

„În zona respectivă se vor executa lucrări la Magistrala 5 de Metrou, ceea ce implică atât construirea tunelului, a stațiilor de acces, dar și mutări ale rețelelor edilitare.

RATB, împreună cu autoritățile publice locale, colaborează cu firma Astaldi și cu Metrorex SA pentru modificarea unor trasee de suprafață, în scopul de a crea condiții de finalizare a lucrării.

În acest sens, Comisia Tehnică de Circulație a Municipiului București a avizat relocarea temporară a liniei 41 de tramvai, precum și a întregului trafic auto pe Str. Brașov (crearea unui by-pass de circulație), până la finalizarea lucrărilor la metrou din zona intersecției Drumul Taberei/ Str. Brașov.

Precizăm că aceste măsuri nu vor afecta călătorii liniei 41, intrucât această își va menține traseul actual, nefiind deviată pe alte artere.

Data începerii și perioada derulării lucrărilor din zona respectivă vor fi comunicate public, la momentul oportun, de instituțiile implicate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri