Traseul apei calde până la robinetele bucureștenilor

Data publicării:
apa calda

La un sfert de secol de la căderea comunismului, peste un milion de bucureşteni încă aşteaptă minute bune ca apa de pe ţeava de apă caldă să fie şi caldă. De multe ori, însă, este doar călâie, cu rugină sau nu este deloc.

La aproape 20 kilometri de Capitală începe traseul apei apei calde. Compania GDF Suez trimite, din reţeaua naţională de gaze, combustibilul prin conducte către Electrocentrale Bucureşti.

Gazele, fără care ELCEN nu poate porni instalaţiile, ajung în Capitală la centralele electro-termice din zonele Progresul, Militari, Grozăveşti şi Sălăjan.

În patru puncte CET din Capitală Apa rece este încălzită, iar după ce ajunge la o temperatură de aproximativ 60-70 de grade, ELCEN o distribuie mai departe către RADET.

Drumul până la robinet e încă departe. Din cele patru colţuri ale oraşului, apa e distribuită către cele 46 de centrale ale regiei de distribuţie.

După ce este transportată câtiva kilometri prin reţeaua de conducte subterane, apa caldă ajunge în punctele termice de cartier. De aici până la apartamentele bucureştenilor mai are de străbătut alţi câtiva zeci de metri.

Reţeaua de distribuţie a RADET înseamnă aproape patru mii de kilometri de conducte şi are aproape 50 de ani vechime. Doar zece la sută din conducte au fost schimbate în ultimele două decenii. Restul înseamnă pierderi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri