Un animal chinuit este mascota unei benzinării din Vaslui

Data publicării:
maimuta benzinarie vaslui

Anchetă la Vaslui, unde administratorul unei benzinării ţine într-o cuşcă minusculă un babuin în vârstă de patru ani. Desigur, bărbatul nu are acordul autorităţilor sanitar veterinare pentru a deţine un astfel de animal. Omul e convins că maimuţa e fericită în cuşcă.

Giudi era pui când a fost închis în cuşca din spatele benzinăriei de la marginea oraşului Huşi. Babuinul are acum patru ani. În cuşcă i-a trăit pe toţi. Cazul său a ajuns abia acum în atenţia autorităţilor, după ce reprezentantul unei asociaţii pentru protecţia drepturilor animalelor a văzut animalul închis în cuşca minusculă. Proprietarul maimuţei nu crede că a făcut vreo greşeală.

Constantin Dacu, administratorul benzinăriei: „Sunt condiţii 2 metri 40 cu 2,20 când o scoţi la aer. Camera ei este 1,20 pe 4,80. Am luat-o în creştere şi o duc înapoi.”

Singurul document pe care bărbatul a putut să îl prezinte autorităţilor este un act de custodie pentru maimuţa pe care a luat-o de la o fermă din Prahova.

Traian Petcu, directorul DSV Vaslui: „Nu are autorizaţie pentru un asemenea loc în care să ţină animalul, nu are nicio autorizaţie de la noi. Noi i-am impus să ducă animalul înapoi sau să îl ducă într-o grădină zoologică.”

Nicolae Ivanciu, şef de serviciu la compartimentul Poliţia Sanitară a Animalelor Iaşi: „Deţinerea animalelor săbatice poate fi făcută numai cu acordul autorităţilor sanitar veterinare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.”

Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei Milioane de Prieteni: „Asociaţia milioane de prieteni a făcut o sesizare către Garda Nationala de Mediu. Singurul lucru care se poate face este confiscarea acestui animal, indiferent ce acte de proprietate poate arăta acel cetăţean.”

Dacă situaţia nu se rezolvă în cel mult două zile, maimuţa va fi luată de angajaţii DSV şi dusă în carantină la Grădina Zoologică din Bârlad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri