Pensii pierdute, găsite și returnate de un polițist

Data actualizării: Data publicării:
160817_ilustratie_bani_11_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Noroc chior pentru un poştaş din Timişoara. A fost la un pas să lase 33 de pensionari din judeţ fără singurul venit pe luna aceasta: a pierdut punga în care se aflau 25.800 de lei. Norocul lui a fost ca pe alături trecea un angajat al Centrului Antidrog. Acesta a ridicat pachetul şi, după ce a văzut ce-i înăuntru, l-a dus direct la Secţia de Poliţie.

Bărbatul pierduse punga în care se aflau pensiile a 33 de persoane, 25.800 de lei în total, într-o zonă aglomerată din oraş.

Paul Borcea, poştaş: „După două ore mi-am dat seama că i-am pierdut. Am constatat lipsa lor și m-am întors și am întrebat pe un om al străzii dacă nu cumva știe, a văzut sau cunoaște. Mi-a spus că a văzut și că i-a luat cineva și i-a dus la secția de poliție.”

Vasile Gravilescu, Coordonator Centru Judeţean Antidrog: „Ieșind din biroul meu din Piața Libertății am observant o pungă suspectă. Apropiindu-mă am observat o sumă mare de bani și primul gând a fost să urmez procedura legală. Și mă burcur din suflet că s-a găsit persoana care a pierdut suma de bani.”

Pe norocosul poştaş timişorean, neatenţia l-ar fi putut costa scump.

Alexandru Brizu, agent de poliţie, Sectia 1, Timişoara: „În cazul în care găsiți o sumă de bani pe stradă dacă nu returnați în zece zile la poliție se va întocmi dosar penal pentru însușirea bunului găsit.”

Conform legii, pedeapsa pentru insusirea un bun gasit poate ajunge 3 luni de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri