Un jandarm, martor la un accident de circulație, a reușit să-l prindă pe șoferul vinovat, după o urmărire ca-n filme

Data publicării:
plutonier major jandarm

Un jandarm din Cluj-Napoca, martor la un accident, a pornit în urmărirea şoferului vinovat, care fugise de la faţa locului. A reuşit să-l oprească şi să-l reţină până la sosirea poliţiştilor. Bărbatul de 66 de ani, care lovise o tânără pe trecerea de pietoni, susţinea că nu şi-a dat seama că a fost implicat într-un accident. Când poliţiştii l-au pus să sufle în etilotest, au înţeles de ce.

Vineri seara, plutonierul major Ciprian Filip, de la Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, se îndrepta spre muncă la volanul maşinii. A încetinit, în dreptul unei treceri de pietoni.

„Am observat în oglinda retrovizoare o mașină care venea pe banda doi și nu reducea viteza moment în care s-a și întâmplat accidentul”, afirmă plutonier major Ciprian Filip.

În momentul în care tânăra de 19 ani a pășit pe trecerea de pietoni mașina aflată pe banda 1 a oprit, dar cea de pe banda 2 și-a continuat drumul și a acroșat-o.

„Am oprit lângă persoana accidentată. Am văzut că se uita la mine. Din spate veneau și alte mașini care au oprit, dar am observat că mașina care a accidentat nu dă semne să oprească continuându-și deplasarea”, spune Ciprian Filip.

Jandarmul povestește că a pornit în urmărirea mașinii fugarului. Iniţial voia doar să ajungă suficient de aproape, pentru a vedea numărul de înmatriculare.

După doi kilometri șoferul a ajuns la acest prag de sol și a fost nevoit să încetinească. A fost momentul în care jandarmul a reușit să îl ajungă din urmă și să îi facă semne să oprească.

„Am trecut în paralel cu mașina respectivă și am făcut semn să oprească pe partea dreaptă moment în care a redus viteza, a oprit și mi-am oprit și eu mașina în fața mașinii respective. I-am cerut să oprească motorul și să coboare din mașină sunând în același timp la 112”, adaugă Ciprian Filip.

Agenții de poliție au ajuns în mai puţin de un minut, iar plutonierul major Ciprian Filip le-a explicat ce s-a întâmplat.

„A oprit. Atât m-a întrebat că de ce l-am oprit că ce s-a întâmplat. Spunându-i că a acroșat o persoană pe trecerea de pietoni și nu a oprit. A spus că nu a sesizat, că nu și-a dat seama”, povestește plutonierul major.

Șoferul în vârsta de 66 de ani s-a ales cu dosar penal și este cercetat pentru părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei.

În urma testării cu aparatul etilotest a reieșit că acesta avea o alcoolemie de peste 0.20 alcool pur în aerul expirat”, declară Traian Morar, purtător de cuvânt IPJ Cluj.

Victima accidentului a primit îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD şi este acum în afara oricărui pericol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri