Un loc de parcare la 8 angajați la clădirile de birouri

Data actualizării: Data publicării:
parcare cladiri birouri

Dezvoltarea Bucureştiului vine la pachet cu un mare neajuns: Capitala, şi aşa deficitară la capitolul locuri de parcare, se va sufoca odată cu terminarea clădirilor de birouri aflate în construcţie. Pentru blocurile noi de sticlă, dezvoltatorii vor construi, în medie, un singur loc de parcare la opt angajaţi. Restul, vor bloca trotuarele străzilor din apropierea acestor clădiri, aşa cum se întâmplă şi acum.

Ora opt dimineaţa, zona de nord a Capitalei. Angajaţii vin cu o oră mai devreme la serviciu doar pentru a-şi parca maşina. Cine nu găseşte loc în zonele improvizate pe trotuar sau spaţiul verde, riscă să întârzie la serviciu.

Aceeaşi situaţie şi în zona de vest. 

Anul acesta şi în 2018 se vor finaliza 21 de clădiri de birouri în Capitală, care vor avea împreună 450.000 metri pătraţi. Pentru toate aceste proiecte, vor fi construite doar 6.500 de locuri de parcare.

„Cea mai mare concentraţie din acest total se află în zona de centru-vest, Grozăveşti-Politehnica, dar şi pe restul zonei de vest, de aproximativ 50%. Pe zona de Centru este cea mai mică raţie de parcare, de un loc la 60 de metri pătraţi”, spune Daniela Gavril, coordonator în cadrul unei companii imobiliare.

„În clădirile din spatele meu vor avea birouri peste 9500 de salariaţi, însă, din păcate, doar 1000 de locuri de parcare vor fi disponibile pentru aceştia”, spune Cătălin Bălan, reporter Digi24.

În acest moment, în Bucureşti, birourile acoperă o suprafaţă de 2,6 milioane de metri pătraţi. Cele mai multe clădiri au fost finalizate în 2009 şi sunt construcţii începute în anii de boom în domeniul imobiliar. Anul trecut a fost cel mai bun an, din ultima perioadă pentru că au fost date la cheie clădiri care însumau aproape 300.000 de metri pătraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri