Verificări în cazul copiilor abuzaţi | Reprezentanții școlii resping acuzațiile

Data publicării:
sfoara

Reprezentanţii Şcolii Speciale nr. 4 din Capitală, unde un dascăl a fost filmat în timp ce povesteşte cum el şi colegii săi îi lovesc pe elevi, resping acuzaţiile. Mai mult, oficialii Inspectoratului Judeţean declara că imaginile făcute publice ieri nici nu ar fi din şcoala respectivă. Reprezentanţii şcolii spun că în ultimul an s-au înregistrat în total 4 plângeri. Toate au fost analizate de comisia de disciplină a instituţiei şi considerate nefondate.

Marina Manea - inspector ISMB: „Ieri au apărut imagini pe care noi nu le recunoaștem ca fiind de aici. Toaletele nu sunt cele apărute ieri. În momentul acesta la ISMB nu avem niciun fel de plângere.”

Marius Nistor - lider de sindicat: „Că e vorba de un procedeu pe care l-au deprins din discuțiile purtate cu colegii din unitățile similare din Slovenia Îl vedeți acum în imagini. Exact cum e acest dispozitiv. Copilașii, ca să poată merge încolonați, doi câte doi, țin aceste sfori. Nu sunt legaţi. Le țin efectiv. Nu poți să legi cu așa ceva. Comparați pozele cu acest dispozitiv utilizat în această unitate. E un mijloc de a-i ajuta să meargă încolonați, e un mijloc de protecție pentru ei.”

Mihaela Ungureanu, directorul DGASPC Sector 4: „DGASPC nu a avut cum și nu a fost informat de vreun părinte sau de vreun ONG cu privire la presupusele practici, abuzuri psihice sau verbale care s-ar fi petrecut în şcoala specială. Ne-am autosesizat ieri, văzând info din presă, și am trimis o echipă de control, de analiză a siteurilor prezentate.”

Polina Hristu, directoarea Şcolii Nr.4, Bucureşti: „De când sunt eu director s-au depus patru plângeri. Aş vrea să vă intreb, nu vi se pare o problemă, dubios că e vorba de la început de aceleaşi persoane care fac acuzaţii? De la paznic, de la părinte şi de la domnul paznic sunt făcute sesizările. Sunt şi e o sesizare de la soţia domnului paznic ca infirmieră.”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri