VIDEO. Antrenament moto pentru polițiști și paramedici

Data publicării:
politisti moto

Mersul în coloană şi ocolirea jaloanelor au fost probele pe care le-au avut de trecut poliţişii motociclişti. Deschiderea sezonul cald înseamană pentru ei permanenţă pe două roţi în traficul infernal din Bucureşti.

77 de motociclete ale Brigăzii Rutiere vor alerga toată vara după şoferii indisciplinaţi din Capitală. Şi nu este singura lor misiune.

Noi suntem cei care ajungem primii la diferite accidente unde traficul este aglomerat, încercăm să descongestionăm traficul ca salvările să ajungă acolo unde trebuie într-un timp cât mai mic”, spune George Anghel, agent şef adjunct la Brigada Rutieră Bucureşti.

85 de poliţişti de la Rutieră sunt motociclişti.

„Vor fi prezenţi permanent pe arterele rutiere din Bucureşti pentru a descongestiona traficul şi pentru a interveni mult mai rapid”, spune Ovidiu Munteanu, comisar şef la Brigada Rutieraă Bucureşti.

Rapid trebuie să intervină, în situaţii de viaţă şi de moarte, şi pompierii SMURD.

Pentru paramedici motocicletele sunt extrem de utile pentru că sunt nu doar foarte uşoare, ci şi foarte rapide. Ating 240 de kilometri pe oră. În plus, pompierilor le este foarte uşor să se strecoare prin traficul din Bucureşti.

„Noi suntem în puncte fixe, prestabilite, în intersecţiile aglomerate. De acolo luăm intervenţia pe staţie şi ne deplasăm la intervenţia propriu-zisă”, spune Iancu Cismărescu, plutonier la ISU Bucureşti.

Motocicletele poliţiştilor vor rămâne pe străzile Capitalei până la toamnă.  

De altfel, anunțul că motopolițiștii ies pe străzi a fost făcut și pe pagina de Facebook a Poliției.

Atenție șoferi! De astăzi, ,,motanii" sunt în oraș.

Posted by Politia Romana - www.politiaromana.ro on Saturday, April 2, 2016

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri