VIDEO. Asfaltul-covor, pe care-l ridici cu mâna

Data publicării:
asfalt covor

Pe un drum din Reşiţa, şoferii care apasă frâna riscă să plece cu tot cu asfalt 11 kilometri de şosea, pentru care Primăria s-a îndatorat cu 12 milioane de euro, se desprind pur şi simplu. Furios, primarul vrea să dea în judecată firma care a făcut lucrările.

„Geotextilul face, de fapt, o separaţie între două straturi şi nu trebuia pus. Şi dacă vă uitaţi la el, uitaţi-vă aici cum arată. Ăsta e asfaltul”.

Şoferii de la Reşiţa au învăţat să ocolească gropile şi să nu meargă cu viteză prea mare pentru că în orice moment poate să le fugă - la propriu - asfaltul de sub roţi.

„Lucrarile la acest drum au durat aproximativ trei ani, iar acum asfaltul se ridică la fel ca un covor”, relatează Vlad Ungar, reporter Digi24.

Probleme sunt pe toţi cei 11 kilometri de drum, însă lucrarea nu mai este în garanţie. Primăria a cerut acum o expertiză de specialitate la Universitatea Politehnică din Timişoara.

„Dacă din 10 centimetri de asfalt, 6 rezistenţă şi 4 strat de uzură, ar fi lipsit 1-2 era acceptabil, în conceptul românesc, însă lipsesc 6 centimetri din 10. Vom merge în instanţă probabil şi cei care au făcut lucrările vor trebui să plătească sau să le refacă”, spune Nelu Popa, primarul oraşului Reşiţa.

12 milioane de euro au costat lucrările pentru care municipalitatea a luat un credit pe o perioadă de 30 de ani.

„Ar fi trebuit să reziste cel puţin 20 de ani. Se prezintă sub forma asta, uitați cum arată. Conform datelor de proiect, nu a respectat solicitările proiectantului”, spune Ovidiu Almajan directorul Direcţiei de întreţinere şi reparaţii a patrimoniului Consiliului local.

Oficialii firmei de construcţii nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri