VIDEO. Bandă unică ignorată de șoferi, pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
iliu maniu

Pe bulevardul Iuliu Maniu, unul dintre cele mai aglomerate din Bucureşti, a apărut de câteva zile o bandă unică pentru transportul în comun. Numai că şoferilor puţin le pasă că este "unică". De amenzi nu poate fi vorba. Poliţia locală nu are atribuţii legale, iar Brigada Rutieră aşteaptă... deschiderea oficială.

Acest şofer nu are rol de antemergător. Nici măcar nu e în vreo misiune. Pur şi simplu s-a gândit să îi fenteze pe ceilalţi şi să intre pe banda unică, ca să ajungă mai repede la semafor. Nici nu îi pasă că în spatele lui circulă un troleibuz.

Câteva minute mai târziu, alt şofer care crede că banda e făcută special pentru el. Ba mai mult, opreşte chiar în staţie, să ia pe cineva.

Banda unică pentru autobuze şi troleibuze de pe bulevardul Iuliu Maniu se întinde pe un 1 kilometru, între Lujerului şi Politehnică. Rolul ei este de a fludiza traficul.

Gabriel Mutu - primarul Sectorului 6: Gândiți-vă că peste 30 la sută din populația care lucrează în București tranzitează acest bulevard dimineața și seara.

Dacă vă întrebați cine îi poate sancționa pe șoferii care trec de stâlpișorii galbeni, ei bine.. nimeni. Poliția Locală a Municipiului București nu poate interveni pentru că bulevardul este în administrarea sectorului 6, iar cea de sector nu are pârghii legale să dea amenzi.

Daniel Rășică - directorul Poliției Locale: Bucurestiul este un caz atipic. Are 8 poliții, fiecare cu comanda ei și cu bugetul ei, și ale căror efective lucrează sub 8 comenzi diferite. Asta e o realitate de care trebuie să ținem cont.

Aşa că primarul de sector face apel la bunul-simţ al şoferilor.

Gabriel Mutu - primarul Sectorului 6: Trebuie să respectăm regulile de circulație. Dacă nu, nu vom avea niciodată posibilitatea să circulăm civilizat pe acest bulevard, care este extrem de aglomerat, de tranzitat.

Singurii care pot da amenzi celor care circulă pe banda respectivă sunt poliţiştii de la Brigada Rutieră. Dar abia după ce banda e inaugurată oficial.

Claudiu Costea - purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Le recomandăm să nu mai facă acest lucru. Până acum, nu am putut interveni cu aplicarea măsurilor legale. Semnalizarea rutieră nu este sincronizată - și aici mă refer la semnalizarea verticală, când vorbim de indicatoare, cu cea orizontală, și anume marcajele. Se vor realiza și marcajele care vor fi aplicate pe partea carosabilă cu inscripția BUS și apoi vom începe o activitate de informare a conducătorilor auto.

După recepția lucrării, amenda minimă pentru o astfel de faptă va fi de 870 de lei.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri