VIDEO. Câine chinuit de hingheri

Data publicării:
maidanez

Problema câinilor comunitari trece de la o extremă la alta! La Târgu Jiu, după ce un maidanez a muşcat o fetiţă de 7 ani, hingherii au început să adune animalele din oraş, iar localnicii reclamă că le maltratează.

De altfel, câţiva angajaţi de la Serviciul de Ecarisaj au fost filmaţi în timp ce chinuie un câine fără stăpân. 

În imaginile surprinse de un localnic se vede cum patru bărbaţi încolţesc un maidanez. Unul dintre hingheri prinde câinele în laţ şi îl târăşte spre dubă. Cum animalul se zbate în lesa metalică, un alt hingher îl apucă de picior. Cei doi îi fac vânt şi după mai multe încercări reuşesc să îl arunce în maşină. Filmarea i-a indignat până şi pe şefii lor.

„Ceea ce aţi văzut şi dumneavoastră este la fel ca abandonul, infracţiune, cruzimea faţă de animale reprezintă infracţiune”, spune Carmena Șerbănoiu, președintele unei asociații de protecție a animalelor.

Cu siguranţă o să luăm măsuri administrative. O mustrare, o penalizare de 5% (...) Nu trebuie să-l abuzezi, dacă nu se poate rezolva prin metodele tradiţionale cu crose, poate să aibă la dispoziţie o plasă, în aşa fel încât să poate fi luat cât de cât civilizat”, a declarat Marius Zaharia, directorul Serviciului de Ecarisaj.

Zelul hingherilor vine după ce o fetiţă de şapte ani a fost grav rănită de un câine fără stăpân. Deşi, în fiecare zi, cel puţin un om ajunge la spital muşcat de maindanezi, localnicii nu sunt de acord cu metodele de capturare.

„Chiar dacă este câine are suflet şi el şi nu trebuie să ne batem joc de animal”, spune o femeie.

„Nu e normal să chinui animalele, dar trebuie făcut ceva să dispară câinii din oraş”, este de părere un alt localnic.

Autorităţile spun că numărul câinilor de pe străzi creşte pentru că padocurile sunt pline.

„E vorba de o hotărâre care trebuie aplicată, câinii pe care nu îi ia nimeni trebuie eutanasiaâi... E vorba de hotărârea 34 care nu se aplică”, a acuzat Ion Bobu, consilier local.

În plus, sunt mulţi localnici care adoptă animale, ira apoi le abandonează. Cei care maltratează animalele riscă închisoarea de la șase luni la trei ani sau amendă de la o mie de lei la 10 mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri