VIDEO. Cei doi poliţişti vâlceni bătuți și sechestrați, avansaţi în grad. Au apărut imaginile cu urmărirea dubei

Data actualizării: Data publicării:
politisti-agresati

Cei doi polițiști de la Secţia de Poliţie 4 Rurală, de la posturile comunale Olanu și Ionești, care au fost bătuți, sechestrați și amenințați de mai mulți romi, au fost avansați în grad înainte de termen, de Ziua Națională a României.

În total, au fost înaintaţi în grad înainte de termen zece ofiţeri şi nouă subofiţeri din județ. Alături de cei doi agenți, a fost avansat în grad și unul dintre primii polițiști care a intervenit și şi-a salvat colegii, relatează Adevărul.

„Colegii noştri au dat dovadă de eroism, punându-şi viaţa în pericol pentru prinderea unor infractori periculoşi şi tragerea lor la răspundere. Poliţiştii au acţionat cu profesionalism şi curaj, folosind în intervenţia lor armamentul din dotare. Faptele lor sunt cu atât mai mult de apreciat având în vedere că ei sunt la început de carieră, pe care le-o dorim plină de reuşite şi satisfacţii profesionale. Îi felicităm încă o dată şi considerăm că sunt un exemplu de urmat pentru toţi poliţiştii vâlceni şi nu numai”, a declarat cms. Sorin Oară, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, potrivit sursei citate.

Între timp, pe Facebook, a apărut filmul urmăririi în trafic a dubei în care se aflau doi dintre agresori, de la care a pornit întregul scandal: Marin şi Constantin Bursă. Aceștia au fost arestați preventiv.

Filmul nu are sonor, spre final se vede duba urmărită şi cum poliţiştii coboară din maşină cu pistoalele în mână, după ce au tras 9 focuri de armă în timpul urmăririi.

De asemenea, imaginile surprind duba depăşind pe linie continuă, accelerând şi poziţionându-se mereu în faţa maşinii de poliţie pe axul drumului, ca poliţiştii să nu poată să depăşească.

La final, după ce poliţiştii coboară din maşină cu pistoalele în mână, apare în cadru încă o maşină care intră după dubă şi poliţişti. Filmarea este făcută chiar cu aparatul de înregistrat de pe maşina poliţiei. 

Citește și Sindicaliști: Cei doi polițiști din Vâlcea, amenințați cu pistolul la tâmplă. Un agresor a apăsat trăgaciul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri