VIDEO. Cel mai bun câine polițist din România

Data publicării:
sav

Sav e un ciobănesc german de aproape 2 ani, special dresat să ia urma persoanelor dispărute. A ajuns la poliția din Pașcani anul trecut, după cinci luni de antrenamente intense la Centrul Chinologic din Sibiu. Prima misiune i-a adus imediat faima, pentru că a reușit să găsească o femeie ce părea de negăsit.

Maria Cotilici, femeia salvată: „Dacă mai stăteam încă un pic cred că muream, eram nenorocită. Să îi dea Dumnezeu multă sănătate, m-a scos de la moarte”.

Femeia a fost căutată în zadar, timp de două zile, de autorităţi şi localnici. În a treia zi, Sav a găsit-o în pădure, la 20 de kilometri distanță de casă. Era inconștientă. Misiunea de salvare nu s-a oprit însă aici.

Agent șef de poliție Iulian David: „Problema a fost că zona nu prea a fost accesibilă pentru o distanță de vreo 4 kilometri și a trebuit sa o transport pe batrână în brațe și să am grijă și de cățel”.

Maria Cotilici, nora femeii salvate: „De când a ajuns acolo și s-a dat jos din mașină am știut sigur că este un cățel foarte deștept”.

Fănică Brânză, localnic: „Câinele este cel mai bun prieten al omului, ne-a dovedit-o încă o dată acest cățel”.

Iar meritele lui Sav au fost recunoscute de superiori.

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iasi: „S-a considerat necesar la nivelul instituției noastre a fi premiată o altă categorie de polițiști, anul acesta fiind premiat câinele polițist Sav, împreună cu polițistul David Iulian, cei care au facut o echipă atât de bună în gasirea femeii”.

Comisar șef Tiberiu Dogaru, adjunctul șefului Poliției Municipiului Pașcani: „Activitatea pe care o desfășoară dumnealui este una palpitantă, interesantă și îți poate crea satisfacții profesionale. Evident că aceasta activitate nu poate fi desfașurată decât de catre un polițist care îndrăgește animalele”.

Anul acesta, Sav şi partenerul lui i-au mai ajutat pe poliţişti şi în cazuri de tâlhărie sau furt, în care i-au pus rapid pe urmele autorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri