VIDEO. Coadă de 15 ore la moaștele Sfintei Parascheva

Data publicării:
pelerinaj parascheva

Peste 30.000 de oameni, coadă de peste 3 kilometri şi 15 ore de aşteptare. Aşa arată în cifre, în acest moment, cel mai mare pelerinaj religios din România, cel de la moaştele Sfintei Parascheva de la Iaşi. Astăzi este cea mai aglomerată zi, pentru că este şi ziua în care credioncişii o sărbătoresc pe Sf. Parascheva.

Înainte de miezul nopţii, peste 30.000 de oameni aşteptau la rând pentru a se ruga la moaştele Cuvioasei Parascheva.

„Noi, oamenii, ne bucurăm când este ziua noastră, Sfinţii cu atât mai mult. Şi ne şi ajută şi mai mult”, spune un pelerin.

Noi simţim mâna Cuvioasei Parascheva. Noi suntem, parcă prindem o forţă, aşa simt eu. Când ajung acasă am putere, parcă am alt spor”, spune o femeie.

Dacă în primele zile de pelerinaj, oamenii stăteau la coadă aproximativ trei ore, azi-noapte mulţi au avut de aşteptat chiar şi 15 ore.

Ne-am echipat, ne-am luat mâncare. Mergem mai departe!”, spun ei.

Sunt femei trecute de 80 de ani şi vin la pelerinajul de la Iaşi pentru al 20-lea an consecutiv.

Eu dacă nu vin aici, degeaba am muncit tot anul. Eu, când ajung la Sfânta Parascheva plâng,” spune una dintre ele, Mița Matei, din Focșani.

„Eu acasă, dacă sunt acasă, toată ziua mă vait. Toată ziua mă plâng că mă doare piciorul. Dar credeţi-mă, dacă nu spun drept, de la tren şi până aici numai am fugit până la rând. Nu mă mai doare nimic”, spune Safta Obralnişte, o altă participantă la pelerinaj.

La pelerinajul de la Iaşi au ajuns şi străini. De exemplu, un tânăr din Nigeria spune că venit convins de minunile Sfintei Parascheva.

„Am văzut cu ochii mei că miracolele se întâmplă. Este un loc minunat. Mă bucur tare mult că sunt aici. M-am rugat pentru pace în lume!”, spune Stanley Anayo Anochie, pelerin din Nigeria.

Peste 200 de forţe de ordine: jandarmi, poliţişti şi pompieri au avut grijă ca pelerinajul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri