VIDEO | Cum arată Timișoara la două săptămâni de la furtuna care a răvășit orașul

Data publicării:
tabla

Nici la două săptămâni după furtuna care a făcut cinci morţi şi 49 de răniţi autoritățile nu pot să cureţe Timişoara. Zeci de copaci rupţi de rafalele care au ajuns la 100 de kilometri pe oră zac şi acum pe malul râului Bega. Iar în unele zone se mai văd bucăţi din acoperişurile smulse de vânt.

Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara: Una dintre bucățile de tablă a căzut în canalul Bega în timpul furtunii de acum două săptămâni. Ea a fost desprinsă de pe acoperişul fostei fabrici de ţigări aflată în apropiere şi de atunci nimeni nu s-a sinchisit să o ridice din apă.

Iar situaţia este şi mai gravă chiar în centrul oraşului, pe malurile Begăi. Copacii care au căzut în timpul furtunii nu au fost încă ridicaţi de angajaţii primăriei. Astfel, spaţiul verde ce înconjoară malurile apei sunt acoperite de zeci de copaci şi crengi.

Autorităţile locale se apără şi spun că angajaţii lor muncesc la foc continuu, dar sunt prea multe de strâns.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei: Trebuie să aveţi în vedere că noi nu am avut posibilitatea să înmulţim numărul angajaţiilor cu 1.000. A fost o perioadă în care s-a muncit foarte mult de către aceleaşi persoane care ar fi avut de lucru altceva în absenţa furtunii. Însă este o limită până la care poţi să îi ţii la lucru peste program.

În timpul furtunii din 17 septembrie, în Timişoara au fost doborâţi cel puţin 3.500 de arbori şi zeci de acoperişuri au fost distruse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri