VIDEO. Locul de joacă împrejmuit de garduri de cimitir

Data publicării:
parc gard cimitir

Pentru copiii dintr-un sat din Constanţa este Halloween în fiecare zi a anului. Parcul din localitate e amenajat între ziduri de cimitir. Autorităţile au vrut în trecut să facă acolo locuri de veci, dar s-au răzgândit şi au pus balansoare şi leagăne. Care, oricum, acum au fost lăsate în paragină.

Un sunet sinistru vine nu de la o clopotniţă părăsită, ci de la un balansoar de care nu s-a mai îngrijit nimeni de ani de zile.

În spatele gardului de cimitir este un parc pentru copii, unde nu prea vine nimeni.

Din spatele gardului de cimitir răsare un parc fără succes printre oamenii din Pantelimonul de Jos. Copiii sunt foarte rar văzuţi aici, pentru că locul este considerat sinistru şi pentru că este poziţionat la ieşirea din sat, apoape de zona în care sunt fermele şi păşunile”, relatează Paul Greavu, reporter Digi24.

E Halloween, la noi în fiecare zi e Halloween-ul”, spune o localnică.

Locul de joacă nu este tocmai sigur. Spre exemplu, toboganele, chiar dacă au fost vopsite recent ca să ascundă defecte, sunt pline de rugină, cel mai vizibil pe şuruburi, iar plăcile de lemn pe care ar trebui să calce copiii sunt putrezite”, relatează Paul Greavu, reporter Digi24.

Lumea din sat chiar nu se riscă să-i trimită aici, unde oamenii sunt cu vaci şi unde sunt câini”, spune un localnic.

Am încercat să aflăm de ce autorităţile au hotărât ca parcul să fie făcut pe locul destinat cimitirului. Doar că la primărie... pustiu.

Comuna Pantelimon este una dintre cele mai mici şi izolate din întregul judeţ Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri