VIDEO. O plajă de gunoaie

Data publicării:
gunoaie

Imagini ruşinoase pentru litoralul românesc, în cea mai populară staţiune. Plaja din Mamaia s-a umplut de gunoaiele lăsate de turişti la întâmplare. Telespectatorii Digi24 ne-au trimis imagini şi din Costineşti, semn că problema deşeurilor este una generalizată pe litoral.

Gunoaiele îi întâmpină pe turişti atunci când ajung pe plaja din zona de sud a staţiunii Mamaia. O întindere imensă de 2 hectare care este pur şi simplu sufocata de gunoaie.

Paul Greavu, reporter Digi24: Pubelele au fost răsturnate din cauza vântului foarte puternic, iar acum gunoaiele sunt răspândite pe toată plaja, spre nemulţumirea turiştilor.

Deşeurile sunt peste tot: printre cearșafurile oamenilor, în apă, pe aleile de acces, sau chiar lângă terasele unde turiştii vor să mănânce.

Aglomeraţia mare din weekendul prelungit a dus la această situaţie. Peste 200.000 de turişit pe tot litoralul, din care 80.000 doar în Mamaia.

De curăţenia plajelor ar trebui să se ocupe cei de la Apele Române, pentru că aceste zone nu sunt sub un contract de închiriere cu un operator privat. Reprezentanţii instituţiei nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.

Situaţia din Mamaia nu este un caz singular. Un telespectator Digi24 ne-a trimis imagini cu gunoaie și pe plaja din Costineşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri