VIDEO. Pacienți transportați cu rabla

Data publicării:
ambulanta-4

Spitalul din Bârlad a folosit pentru transportul pacienţilor, săptămâna trecută, o ambulanţă fără autorizaţie sanitară, în care bolnavii stau înghesuiţi pe banchete din lemn. Asta, deşi Direcţia de Sănătate Publică amendase acelaşi spital, în ianuarie, cu 10.000 de lei pentru exact acelaşi lucru. Jumătate de an mai târziu, situaţia pare neschimbată. Conducerea spitalului spune însă că a fost un caz izolat, în condiţiile în care celelalte două ambulanţe erau defecte.

Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Bârlad: „Nu este în regulă, dar a fost in interesul pacientului. Noi ne-am asumat riscul, o altă soluție nu vedeam. Se mai fac și lucruri din astea, dar notificăm DSP-ul”.

Inspectorii sanitari îi contrazic, însă, pe reprezentanţii spitalului şi anunţă noi măsuri.

Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui: „Așteptăm notificare de la managerul unității. Analizăm situaţia, aşteptăm un punct de vedere de la conducerea spitalului şi vom aplică legislaţia corespunzător. Nu mi se pare normal, nu mi se pare igienic, pacienţii trebuie respectaţi, au dreptul la un transport civilizat şi în siguranţă”.

Situaţia putea fi evitată dacă reprezentanţii Spitalului din Bârlad ar fi cerut sprijinul Ambulanţei. Cei de aici spun că le-ar fi pus o ambulanţă la dispoziţie dacă li se cerea lucrul acesta.

Reprezentantul Spitalului din Bârlad au o explicaţie şi pentru asta. Nu au cerut ajutorul serviciului de ambulanţă, pentru că transportul respectiv nu era o prioritate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri