VIDEO. Polițiști români lăudați de turiști finlandezi

Data actualizării: Data publicării:
finlandeyi

Turiştii străini au o părere mult mai bună despre poliţiştii români, decât şoferii de la noi. Doi finalndezi care ne-au vizitat ţara luna trecută au postat pe Youtube un videoclip în care mulţumesc agenţilor de la Rutieră pentru ospitalitate. Se opriseră cu rulota pe marginea drumului de pe Valea Oltului, iar oamenii legii au considerat că nu sunt la loc sigur. Au fost poftiţi să campeze gratuit pe terenul unui poliţist şi au primit toate cele necesare, inclusiv faimoasa ţuică din Ţara Loviştei.

Cuplul de finlandezi Joni şi Sara au crezut că vor fi amendaţi când le-au bătut poliţiştii la geamul rulotei oprite pe Valea Oltului. Doi şefi de post aflaţi în patrulare nici nu se gândeau însă la asta. S-au temut că străinii ar putea fi jefuiţi dacă înnoptau acolo şi au avut grijă să fie în siguranţă.

Agent şef principal Ion Stroescu, şef de post în comuna Racoviţa: Zona unde voiau ei să campeze nu era foarte sigurp, motiv pentru care i-am adus aici. Este proprietatea soției mele. După ce şi-au instalat rulota, cei doi turişti finaldezi i-am servit cu tradiționala băutura românească, țuica. Le-am spus că se pot folosi de apa potabilă care curge de aici dintr-un izvor.

Bogdan Marica, reporter Digi24 Craiova: Cei doi turiști finlandezi au fost cazați gratuit pe această aceasta proprietate, unde au avut la dispoziție un foișor cu lemne, o sursă de apă, dar și sistem de iluminat.

Pentru ca serviciile să fie complete, poliţiştii le-au adus turiştilor finlandezi şi o baterie auto, ca să aibă lumină în rulotă.

Joni, turist din Finlanda: Cei doi au fost foarte prietenoși cu noi, iar eu am fost foarte încântat pentru că nu am mai văzut o așa prietenie.

Mai mult, poliţiştii au făcut şi pe ghizii pentru turiştii străini.

Agent Cosmin Fieraru, şef de post în comuna Titeşti: Le am prezentat locurile din această comună, puncte turistice ce le pot vizita.

Joni, turist din Finlanda: Plănuiam să mergem pe Transfăgărășan, aşa că am stat acolo, la munte, pentru 5-6 zile, profitând de parcurile naturale de acolo.

La plecare, tinerii din Finlada au lăsat în foişorul poliţistului un bilet de mulţumire. Şi pentru că agenţii meritau mai mult, străinii au postat pe Internet o filmare de 14 minute în care povestesc cum i-au ajutat oamenii legii. Ce-i drept, şefii de post au experienţă de gazde bună. Anul trecut, pe aceeaşi proprietate, alţi turişti au fost lăsaţi să campeze, tot gratuit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri