VIDEO. Povestea amară a fetiței neglijate și a câinelui care a salvat-o

Data actualizării: Data publicării:
fetita gasita padure

O fetiţă de doi ani a rătăcit ore în şir printr-o pădure. Părinţii n-au avut grijă de ea, dar mobilizarea exemplară a localnicilor, jandarmilor, pompierilor şi poliţiştilor a reuşit să o salveze. A găsit-o un câine poliţist. Dintre cei cinci copii ai familiei, era singura rămasă în grija părinţilor. Pe ceilalţi îi luase statul.

Ana Maria tremură, învelită cu o pătură şi acoperită cu folie de supravieţuire, în maşina salvării. În jurul ei, toată lumea zâmbeşte.

Au asistat la o minune.

Au găsit un copil de doi ani, teafăr şi nevătămat, noaptea, în mijlocul pădurii. Raf e eroul serii. Un câine poliţist în vârstă de cinci ani, specializat în misiuni de căutare. El e cel care a găsit-o pe Ana Maria.

„Am mers primul, înaintea tuturor, pentru a lua cât mai repede mirosul copilului. Ne-am deplasat aproximativ doi km şi jumătate până la locul unde am găsit copilul, undeva în nămol, pot să spun aproape de apă, mai avea un pas să intre în pârâul Teleajen”, povestește Valentin Arsene, polițist în cadrul IPJ Prahova.

Dar cum s-a ajuns aici? În urma unui scandal cu iubitul său, mama fetiţei şi-a luat câmpii şi şi-a luat şi copilul cu ea. Femeia le-a spus anchetatorilor că la un moment dat a făcut cale întoarsă pentru că uitase ceva acasă. Nu şi-a mai luat şi copila, i-a spus doar s-o aştepte.

Toma Petcu, reporter Digi24: Lăsată nesupravegheată, fetiţa a traversat această curte - care practic este o grădină lungă de 60-70 de metri - până a ajuns la gard, la acest gard unde este o poartă care stă întotdeauna deschisă. Aşa că nu i-a fost deloc greu să treacă prin această poartă împreună cu cei doi căţei care o urmau şi a ajuns la liziera pădurii unde s-a rătăcit”.

„Venea la noi, dacă o lăsa un pic din mâna, zicea că e argintul viu. O prindea din urmă cât colo”, povestește o vecină.

„Este un copil mai iute, aşa, şi trebuie să stai cu ochii numai aşa. Eu de multe ori când vine la mine îi zic du-te de aici că te pierd, mamaie, nu pot să stau cu ochii dupa tine”, povestește o altă vecină.

„Când a chemat-o aseară, zice, de unde ai plecat şi unde ai pierdut copilul. Deci, de aici. S-a văzut o sticlă de jumate goală”, spune Aurel Savu, tatăl fetiței vorbind despre mama copilei. „Păi ea de ce a stat aici, asta nu înţeleg! Din cauza la băutură, să se liniştească. I-au venit nervii şi a plecat”, susține tatăl.

Când nu şi-a mai găsit fata, mama a sunat la 112. Primii care s-au mobilizat au fost sătenii. Zeci de oameni inarmaţi cu lanterne au pornit în căutarea fetiţei.

„Am constatat că mama minorei ne-a dat o pistă greşită. Ne-a dus la locul unde a lăsat minorul, dar ne-a spus că vrea să ajungă în altă parte şi a trebuit să luăm pădurea la scotocit de un capăt la altul”, a declarat Marian Apostol, primarul comunei Dumbrava.

Pompieri, jandarmi şi poliţişti s-au alăturat căutării, inclusiv un elicopter dotat cu cameră de termoviziune a fost pregătit de intervenţie. Din fericire, n-a mai fost nevoie. Unul dintre căţeii împreună cu care a plecat micuţa a stat lângă ea mereu. Raf l-a simţit, şi i-a adus pe căutători direct la copilă.

Autorităţile fac acum o anchetă socială pentru a vedea dacă Ana Maria mai poate fi lăsată în grija celor doi părinţi. Ceilalţi patru copii ai cuplului sunt deja în grija statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri