VIDEO | Realizările și promisiunile lui Firea, episodul 2 – Investițiile în domeniul sănătății

Data actualizării: Data publicării:
firea almbulante

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le prezintă bucureştenilor, joi, într-un al doilea clip video, realizările şi proiectele în desfăşurare din domeniul sănătăţii, susţinând că în mandatul ei au fost alocate „bugete record” pentru sănătate, totalizând 111 milioane de euro, în comparaţie cu ultimii 25 de ani. În lista realizărilor primarului se numără modernizarea şi echiparea Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, acordarea de vouchere pentru cuplurile infertile, pentru femeile însărcinate şi acordarea de sprijin tinerilor bolnavi de cancer care vor să îşi prezerve fertilitatea înainte de a începe tratamentele oncologice. Firea promite achiziţionarea a peste o sută de ambulanţe, construirea Spitalului Metropolitan şi realizarea altor două spitale zonale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiţi şi: Primele mii de pensii care ar putea crește cu adevărat în guvernarea PSD-ALDE. Și o „bătaie de joc” cu repetiție la adresa CCR

„Un alt domeniu prioritar al actualei administraţii este sănătatea, pentru care în ultimii doi ani au fost alocate bugete record, comparativ cu ultimii 25 de ani, doar pentru 2018 fiind prevăzute 111 milioane de euro. Dintre proiectele majore, amintesc: a fost finalizat proiectul extinderea, modernizarea şi echiparea Spitalului Clinic de copii «Dr. Victor Gomoiu» - primul spital pentru copii construit în Capitală, în ultimii 30 de ani. (...) În locul vechiului spital va fi construit un centru de excelenţă în oncologie pediatrică, precum şi un minihotel unde se pot caza însoţitorii copiilor. Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor. De anul acesta, Bucureştiul are unul dintre cele mai moderne spitale de ortopedie şi traumatologie de Europa, Primăria Capitalei finalizând o investţie pe care am găsit-o blocată asemenea multora. Aparatura medicală pentru cele 19 spitale a fost modernizată. A fost achiziţionată aparatură medicală ultramodernă - ambulanţe sau mobilier în valoare de peste 13 milioane de euro. De anul trecut şi anul acesta, investiţiile în cabinetele medicale şcoalre s-au ridicat la peste un milion de euro, fiind achiziţionate 50 de truse dentare oi şi 84 de sterilizatoare cu aburi pentru cabinetele stomatologice din reţeaua şcolară”, se arată în prezentarea video făcută de Gabriela Firea.

Ea anunţă că a fost începută licitaţia pentru achiziţia a 106 ambulanţe, dar în prezent procedura se află în faza de evaluare tehnică a ofertelor.

În lista realizărlor, Gabriela Firea a trecut proiectele „Materna Bucureşti”, prin care se acordă vouchere în valoare de câte 2.000 de lei femeilor însărcinate, „O şansă pentru cuplurile infertile”, prin care se acordă 3.000 de euro pentru cuplurile infertile din Bucureşti şi programul „Newborn oncofertilitate”, prin care „se oferă o şansă tinerilor diagnisticaţi cu cancer”, care vor să îşi prezerve fertilitatea înainte de a începe tratamentele oncologice.

O altă realizare a Primăriei o reprezintă consultaţii stomatologice şi aplicarea de aparate ortodontice pentru elevii din Bucureşti, dar şi o "tehnologie revoluţionară pentru reducerea infecţiilor nosocomiale cu ajutorul roboţilor", spune Firea.

Pe lista proiectelor pe care Firea promite să le finalizeze se află construirea Spitalului Metropolitan, dar deocamdată sunt în curs de realizare studiile preliminare.

„Pentru perioada următoare, cel mai important proiect din domeniul sănătăţii este cel legat de construirea unui Spital Metropolitan ultramodern, confrom standardelor europene, cu 1.000 de paturi, care să asigure asistenţă medicală la cele mai înalte standarde. Am rezolvat problema terenului de zece hectare, iar acum sunt în curs de realizare studiile preliminare. Spitalul va cuprinde secţii pentru care în Bucureşti se înregistrează un deficit de paturi - oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arşi”, spune Gabriela Firea.

De asemenea, edilul anunţă că vor fi construite două spitale zonale, cu câte 300 de paturi, în sectoarele 3 şi 6. În viitor vor fi reabilitate Maternitatea Bucur, Policlinica 11 iunie, Policlinica Iancului, va fi construit ambulatoriului Spitalului „Dr. Victor Babeş”, va fi construit centrul medical „Sf. Ştefan” şi centrul de referinţă pentru diabet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri