VIDEO | Inundaţii cu repetiție. 2013 -2016: aceleași pagube, aceleași imagini

Data actualizării: Data publicării:
inundatii pechea 2013 2016

Apele trec, dar problemele rămân. În ultimii trei ani, comuna Pechea a fost lovită sistematic de inundaţiile care au afectat sute de case. În 2013, autorităţile locale evacuau peste 200 de oameni din calea viiturii. Vorbeau atunci despre 100 de locuinţe inundate şi despre un proiect de îndiguire care trebuia realizat. Acum, la trei ani distanţă, lucrurile nu s-au schimbat mai deloc. Singura diferenţă cât se poate de vizibilă este cea legată de numărul caselor afectate - peste 200, anul acesta.

Două imagini aproape identice la trei ani distanţă. Aceeaşi comună - Pechea, judeţul Galaţi. În 2013, reporterii Digi24 relatau din aceleaşi zone ca şi astăzi.

Au fost evacuate mai multe persoane, apa vine de undeva de sus”, relata reporterul Digi24 în 2013.

În 2013, peste 100 de case au fost inundate de viitura care a distrus totul în cale. Sute de case au fost inundate. Peste 200 de oameni au fost atunci evacuaţi.

La trei ani distanţă, situația este aproape similară.

Drumul județean 251, puteți vedea, este izolat. Apele măsoară peste un metru și jumătate. Oamenii sunt trecuţi de pe o parte pe cealaltă a comunei cu un buldoescavator”, relatează Ionuț Negru, reporter Digi24.

Un pod din mijlocul comunei ţinea loc de dig în 2013. Nici acum, la trei ani distanţă, lucrurile nu s-au schimbat. Localnicii se refugiază tot aici din calea apelor. Iar autorităţile nu au foarte multe explicaţii să le dea.

În lipsa unor soluţii eficiente, fostul primar din Pechea, inundat acum pentru a treia oară, cere ajutor de la centru.

Să trimită armata, să trimită jandarmi. Pentru că vine noaptea şi oamenii nu au unde dormi”, spune el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri