VIDEO. Scandal la ședința Primăriei Capitalei. Reacția Gabrielei Firea

Data actualizării: Data publicării:
primarie

Mai multe persoane s-au îmbrâncit cu jandarmii la intrarea în sala de ședințe. Oamenii erau nemulțumiți că nu au fost lăsați să intre în sala de ședințe a Consiliului General.

Este vorba despre 15-20 de bucureșteni care nu au fost lăsați să intre în sală, pentru că nu erau pe lista persoanelor înscrise pe liste. Unii dintre ei au primit însă confirmare în urma cererii pe care au făcut-o la secretariatul primăriei, relatează corespondentul Digi24.
Au fost câteva momente tensionate când oamenii s-au îmbrâncit cu polițiștii locali aflați la ușa sălii de ședințe.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a precizat că mai mulți polițiști locali au fost răniți ușor.

A fost chemat și un echipaj de poliție la fața locului. Polițiștii urmăresc imaginile de pe camerele de supraveghere pentru ca cei care i-ar fi rănit pe polițiștii locali să fie trași la răspundere, potrivit viceprimarului.

În urma incidentului, ședința CGMB a fost întreruptă.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că de fapt cei care au provocat scandalul sunt membri ai unor ONG-uri apropiate de USR.

Dintr-o dată s-a auzit un zgomot în spatele sălii și am aflat și noi ce se întâmplă: era vorba despre 20 de așa-ziși cetățeni, erau de fapt niște ONG-uri care sunt în relații de colaborare și prietenie cu reprezentanții USR, care doreau să intre în ședință”, a spus Gabriela Firea.

Ea a adăugat că cei 20 nu erau înscriși pe liste, iar sala era plină și pe locurile rezervate publicului erau deja 30 de bucureșteni și 10 directori din Primărie care aveau de prezentat proiecte.

Au venit doar să facă scandal”, a spus Gabriela Firea la Digi24.

Domnii și doamnele care au vrut să intre în Primărie i-au lovit pe polițiștii locali, trei dintre ei sunt acum la spital. I-au lovit cu un corp contondent, i-au dat cu capul de pereți și de uși, au făcut un scandal monstru și au intrat cu forța în primărie și cu forța în sala de consiliu general. Vom face plângere penală”, a spus Gabriela Firea.

Întrebată în legătură cu acuzațiile unor ONG-uri, potrivit cărora locurile destinate publicului la ședințele CGMB sunt ocupate de angajați ai Primăriei și polițiști locali în civil, astfel încât cetățenii să nu mai aibă loc, Gabriela Firea a negat.

Acestea sunt manipulări și intoxicări menite să facă scandal”, a spus ea.

Gabriela Firea a mai spus că sunt 41 de locuri pentru public, iar din acestea, cel mult 10 sunt ocupate de directori din Primărie care au de prezentat proiecte.

Ea a acuzat aceste ONG-uri că sunt finanțate de firme care au pierdut contracte cu primăria.

Deputatul USR Cătălin Drulă a reacționat pe pagina sa de Facebook la scandalul de la intrarea în ședința de consiliu.

Democrație marca PSD, de data asta la Primăria Bucureștiului. Cetățenii nu sunt lăsați să participe la ședințele Consiliului General. Democrația e batjocorită și călcată în picioare de Gabriela Firea și de gașca ei de la primărie care stă în mod ostentativ pe locurile rezervate cetățenilor pentru a nu le permite accesul în sală.

Firea și badigarzii ei violenți nu se pot obișnui cu ideea participării cetățenești, a dezbaterii, nu pot tolera că există Opoziție reală în Consiliu din partea USR.

PSD n-are nicio limită, nicio urmă de reflex democratic, așa cum arată și stenogramele de la OUG 13. De aceea trebuie să le rezistăm împreună”, a scris el pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri