VIDEO. Taximetrist cu poliţist personal în trafic

Data publicării:
taxi

Un poliţist de la rutieră din Olt a fost sanţionat de superiori după ce a ajutat un taximetrist să treacă mai repede de aglomeraţia de la Podul de la Slatina. Imaginile cu maşina poliţiei care se transformă în antemergător pentru taxi au fost postate pe Facebook.

Au fost chiar martori ai incidentului care au povestit cum s-a petrecut totul. Cum maşina poliţiei a întors pentru a scoate taxiul din coloana care aştepta să înainteze. Ca să elibereze drumul mai repede, a folosit semnalele sonore şi luminoase. Şi aşa a depăşit coloana. Din cauza lucrărilor la podul de peste Olt de la Slatina, în fiecare zi se formează kilometri de kilometri de cozi, iar traversare zonei cu lucrări poate dura şi o oră.

Ispectoratul Judeţean de Poliţie Olt anunţă că, după verificări, concluzia e clară: polițistul era în timpul serviciului, dar că nu era într-o misiune urgentă. Deci, nu avea de ce să folosească sirena şi semnalele luminoase.

În comunicat, scrie: "Considerăm că, folosirea semnalelor luminoase ale autospecialei de către agentul de poliţie, pentru depășirea unei coloane de autoturisme staţionate la un semafor electric, fără a avea un scop ce se încadrează într-o situaţie de criză sau pericol potenţial major care necesită deplasarea imediată pentru prevenirea producerii unor evenimente cu consecinţe negative, pentru salvarea de vieţi omeneşti sau a integrităţii unor bunuri ori pentru limitarea afectării mediului înconjurător, nu a fost justificată."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
radu dutu
Polițistul care a mers la serviciu purtând banderola „Fără penali” a fost sancționat
taxi
VIDEO. Taximetrist care fentează traficul pe trotuar
Partenerii noștri