VIDEO. Vizită cu fast pregătită pentru Petre Daea. Ministrul n-a mai ajuns

Data publicării:
biled

Au văruit bordurile, au întins covorul roșu, au acordat instrumentele folclorice și au repetat coregrafia dansurilor populare. Toată suflarea din Biled, judeţul Timiş, s-a pregătit pentru a-l impresiona pe ministrul agriculturii. Petre Daea era aşteptat la o vizită de lucru, dar le-a făcut, la rândul său, o supriză sătenilor: n-a mai venit.

Scene demne de schiţele lui Caragiale au avut loc azi la Biled, în judeţul Timiş. Când au auzit că înalți demnitari de la București, precum ministrul Agriculturii, Petre Daea, urmează să le viziteze comuna, oamenii, s-au mobilizat cu mic, cu mare. La intrarea în primărie a fost întins covorul roşu ca pentru starurile de la Hollywood la decernarea premiilor Oscar.

Covor roșu, dar n-avem asfalt. Avem covor roșu”, spune un localnic.

Porturile populare au fost scoase de la naftalină, călcate și apretate.

Cei care nu au fost aleși să facă parte din comitetul de primire au rămas pe margine, admirând alaiul care venea tocmai de la capitală.

-Pe cine așteptați să vedeți?

-Păi nici nu știu pe cine. Am venit să văd și eu, dar nu știu pe cine.

*

-Pe domnul prim-ministru Daea.

-Nu vine domnul ministru.

-Nu vine?

-Nu.

-Așa am știut noi, așa am fost anunțați. Apăi, să vină cine vine.

Prins cu şedinţa de Guvern de la ora 12.00, ministrul a trimis în locul său un subsecretar de stat. Chiar şi aşa, gazdele n-au făcut rabat la ospitalitate.

Delegația a fost poftită să guste bucatele tradiționale pregătite, a admirat portul popular din Banatul de pustă. Nu a lipsit nici poza de grup. Şi chiar dacă oaspetele a confundat Biledul cu Belinţul - o altă comună din Timiş, oamenii nu s-au supărat.

Vizita delegaţiei de la centru a fost prilej de bucurie şi pentru adolescenţii unei şcoli dintr-o comună învecinată. Pentru cele cinci minute de spectacol, adolescenții au lipsit toată ziua de la școală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri