Video. Zeci de mii de pelerini s-au târât la mănăstirea Nicula. „E foarte ușor”

Data actualizării: Data publicării:
enoriase in genunghi la nicula

Zeci de mii de creştini şi-au petrecut noaptea în rugăciune şi sacrificiu la mănăstiri, în aşteptarea uneia dintre marile sărbători religioase: astăzi este prăznuită Adormirea Maicii Domnului. La Nicula în judeţul Cluj şi la Cacica în Suceava, pelerinii şi-au instalat corturi în faţa bisericilor. Au fost rugi istovitoare şi ritualuri de căință înaintea slujbei din această dimineaţă.

Creştinii care cer iertarea greşelilor şi îndeplinirea unei rugăminţi s-au ostenit ore în şir să înconjoare târâş bisericuţa veche de lemn din curtea mănăstirii Nicula. Sprijiniţi în genunchi şi coate, şiruri lungi de pelerini şi-au găsit liniştea abia în zori.

Iată ce spun pelerinii:

„Pentru iertarea păcatelor și pentru ca să ajut copilașului. Pentru sănătate și pentru copii”.

-Nu vă e greu?

-Nu e greu, e foarte ușor!

-De câte ori înconjurați biserica așa?

-De nouă ori.

CITIȚI ȘI: Adormirea Maicii Domnului - semnificațiile sărbătorii

Preoţii se aşteaptă la peste 60 de mii de pelerini care să se roage la icoana Maicii Domnului de la Nicula. Legenda spune că face minuni, drept dovadă, Precista a plâns continuu 26 de zile în urmă cu aproape 300 de ani. În aşteptarea minunii, credincioşii îndură condiţii aspre.

-Uite pe haine, pe pături, ne îmbrăcăm, luăm pulovere groase, ce sa facem?!

-Dormiți sau vă rugați?

-Nu, stăm în rugăciune!

Peste şapte mii de oameni au petrecut noaptea în rugăciune şi în fața Bisericii romano catolice de la Cacica-Suceava. Creştinii cred că locul este binecuvântat şi ca să ajungă aici merită să îndure oboseala drumurilor de sute de kilometri.

„Din Roman am venit împreună cu 120 de persoane, 2 autocare”, spune o enoriașă.

După postul de două săptămâni ţinut înaintea celebrării Înălţării Maicii Domnului, pelerinii vor fi poftiţi de călugări la praznic cu sarmale şi cozonac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri