Vizita Papei Francisc aglomerează hotelurile la Iași. Cât costă o cameră în perioada 31 mai - 2 iunie

Data actualizării: Data publicării:
Papa Francisc
Foto: Guliver/GettyImages

Capitala Moldovei se pregăteşte pentru evenimentul anului: vizita Papei la Iaşi. Peste o sută de mii de oameni din ţară, dar şi din Ucraina, Polonia şi Republica Moldova sunt aşteptaţi acolo. Imediat, după anunţul oficial, au început rezervările. O cameră în perioada 31 mai - 2 iunie costă în medie 1.600 de lei.

Vizita Papei Francisc este evenimentul anului în Iaşi. Sunt aşteptaţi peste o sută de mii de oameni. Camerele de hotel s-au rezervat deja.

Carmen Ciocan, jurnalist Digi24: La hotelurile din centrul Iaşiului cu greu se mai poate găsi un loc de cazare pentru perioada în care s-a anunţat vizita Papei Francisc. Peste 90 la sută dintre camere sunt deja rezervate.

Oraşul are în jur de 4000 de locuri de cazare, insuficiente însă pentru eveniment.

Mihaela Haidău, director hotel: Avem şi turişti străini: Republica Moldova, Polonia, Italia, Franţa, Germania. Cam acestea sunt ţările de provenienţă.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi: Cred că va fi cel mai mare eveniment public care s-a organizat vreodată în Iaşi şi unul dintre cele mai mari din România. Noi ne aşteptăm la peste 100 - 120 de mii de participanţi.

Pregătirile pentru vizita Papei în Iaşi au început deja. A fost stabilit şi locul de unde va vorbi.

Carmen Ciocan, jurnalist Digi24: Suveranul Pontif va sta două ore în capitala Moldovei. Aici, în faţa Palatului Culturii, Papa Francisc va vorbi mulţimii şi se va plimba cu papa-mobilul pentru a putea fi văzut de cât mai multă lume.

Papa Francisc face o vizită pastorală în Iaşi, regiunea Moldovei fiind cea mai bine reprezentată comunitate de catolici, cu 200 de mii de credincioşi.

Adrian Blăjuţă, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano Catolice de Iaşi: E un moment istoric cu adevărat. El are un mesaj special pentru fiecare categorie de persoane: pentru bătrâni, pentru familii, pentru tineri. Şi la Iaşi, de fapt, vizita se va concentra mai mult în jurul Sfintei Fecioarei Maria cu familiile şi, în mod special, şi cu tinerii pentru că Iaşiul va fi şi Capitala Tineretului.

Programul exact al vizitei va fi anunţat la sfârşitul lunii martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri