Vreme de iarnă în România. Temperaturi de -6 grade, drumuri acoperite cu gheață și zăpadă viscolită

Data publicării:
ninsoare masina

Pentru a doua noapte la rând, temperaturile au coborât sub zero grade Celsius, la munte. Şi, pentru prima dată în această toamnă, limita îngheţului a fost depăşită în Miercurea Ciuc, cu minus 3 grade înregistrate în această dimineaţă.

Primele ninsori şi temperaturi negative la munte au dus şi la numeroase intervenţii ale salvamontiştilor. 15 turişti au cerut ajutor, după ce au rămas blocaţi pe creste, în plin viscol, sau pe drumuri acoperite de gheaţă. Un tânăr de 22 de ani, recuperat din apropierea cabanei Bâlea Lac, a murit ieri, la spitalul din Sibiu. Era îmbrăcat mult prea subţire şi a făcut şoc hipotermic.

A nins viscolit pe Transfăgărăşan, cel mai circulat drum montan din ţară.

Lacul Bâlea este înconjurat de zăpadă. În zonă a nins ore întregi și vântul a bătut cu putere, astfel că pe anumite porțiuni stratul de zăpadă viscolită măsoară chiar și 10 centimetri.

Pe Transalpina, termometrele au coborât până la -6 grade Celsius, iar asfaltul a fost acoperit de gheaţă. Drumarii din zonă sunt în alertă şi au împrăştiat deja material antiderapant.

A venit iarna și în zona de munte a județului Suceava.

Meteorologii spun că temperaturile sunt cu până la 10 grade mai scăzute, faţă de cele normale, în această perioadă a anului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri