Vreme ideală pentru schi

Data publicării:
partii clabucet predeal

Crăciunul pe pârtie a fost distracţia ideală pentru miile de turişti aflaţi în staţiunile de pe Valea Prahovei. Mai ales că, după mulţi ani, este zăpadă pe pârtii de sărbători.

Dacă i-aţi invidiat mereu pe cei care fac slalom pe schiuri, vremea este numai bună pentru a vă lua inima în dinţi să învăţaţi să schiaţi. În Predeal, o lecţie individuală de o oră costă 90 de lei, în timp ce pentru un curs de 6 ore aţi avea de plătit 500 de lei. Siguranţa practicării acestui sport este un alt aspect de care trebuie să ţineţi cont.

Sorina Secelean, reporter Digi24: „Dacă nu aţi venit pregătiţi de acasă şi vreţi să închiriaţi echipament sportiv trebuie să ştiţi că pentru o pereche de clăpari veţi scoate din buzunar 15 lei. Alţi 25 de lei vă costă o pereche de schiuri. Dacă doriţi să închiriaţi un echipament complet, vă costă 35 de lei.”

Sunt începătoare şi e destul de bine pentru mine. N-am luat lecţii, vreau să văd singură cum e”, spune o tânără încrezătoare.

În Poiana Braşov, nu toţi cei care au urcat cu telecabina la peste 1.700 de metri aveau schiurile sau snowboard-urile cu ei.

Reporter: Ce aveţi în spate?

Turist: Parapanta. Mai bine de atât nu se poate. E maxim ce poţi să faci şi de Crăciun, şi de Revelion, şi în orice zi.

Reporter: Cum se vede de acolo de sus?

Turist: Mirific, mirific.

Pe pârtiile de la Cavnic, în Maramureş, turiştii au preferat să rămână cu picioarele pe pâmânt. Iar vremea va continua să ţină cu turiştii. Meteorologii anunţă ninsori şi în a doua şi a treia zi de Crăciun.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri