Șoferi ghidați de instinct pe drumuri nemarcate

Data actualizării: Data publicării:
drum nemarcat

Mai mult de jumătate din drumurile naţionale şi europene din zona Moldovei nu mai au marcaje rutiere. Vopseaua nu a fost refăcută în ultimul an şi jumătate, iar asta îi pune în pericol pe şoferi. Şefii de la Compania de Infrastructură spun că licitaţia pentru această lucrare este blocată de un an, relatează Digi24 TV.

Liniile de pe şoselele din Modova nu au mai fost trasate din 2015, iar asta îi încurcă foarte mult pe şoferi.

- Pericol, te duci în şanţ, prinzi marginea şi te duci în şanţ.

- Pe timp de ceaţă te iei după liniile, nu te iei după asfalt, te iei după liniile marcate.

- Contează foarte mult marcajul drumului şi dacă nu se vede e nasol, nici semne, nici nimic. Încolo e întuneric total, nici nu ştii pe ce bandă eşti.

„Ne aflăm pe drumul european 85, între Fălticeni și Suceava. Aici ar fi trebuit să existe un marcaj care să delimiteze cele două sensuri iar aici un marcaj care să delimiteze cele două benzi de pe sens. Cel puţin pe timp de noapte niciunul dintre acestea nu este vizibil. Nici pe timpul zilei lucrurile nu stau mai bine. Unde ar fi trebuit să existe marcaje se mai vede doar puţină vopsea, care s-a şters cu trecerea timpului”, relatează Andreea Petrescu, reporter Digi24.

Poliţiştii din Suceava i-au anunţat pe administratorii de drumuri, dar aceştia spun că nu pot face nimic deocamdată.

„În aceste condiţii de vizibilitate redusă, dar şi lipsa unor marcaje rutiere, se înregistrează un pericol crescut de accidente rutiere în special pe fondul depăşirilor şi pe fondul schimării direcţiei de mers”, declară comisar Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

„Cum circulaţi dumneavoastră circul şi eu, în condiţii foarte periculoase. La companie se desfăşoară licitaţia de un an de zile. Se contestă, contestaţii peste contestaţii. Am vrut să cumpărăm noi un utilaj să marcăm noi şi am fost blocaţi şi acolo”, afirmă Ovidiu Laicu, director CNAIR, Regionala Iaşi.

În regiunea Moldovei sunt 3.275 de kilometri de drum naţional. Pe cel puţin 350, marcajele nu se mai văd. CNAIR riscă amenzi de până la 14.000 de lei de la Poliţia Rutieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri